Mazda CX-5 dostala facelift, je celkom nenápadný

S Mazdou CX-5 je to zaujímavé. Druhá generácia, ktorá prišla v roku 2016 sa prezentovala tvarmi, ktoré nie sú úplne nové, vyzerajú len ako evolúcia tých z prvej generácie. Ale teraz automobilka odhalila novú vizáž druhej generácie. Je to vlastne už druhý facelift tohto modelu, takže Mazda CX-5 vstupuje do tretej fázy života.

Zmeny do tretej etapy životného cyklu modelu nie sú extrémne. Najviac je viditeľný inovovaný nárazník, ktorý je bez výrazných predelení a má jednoduchý a čistý tvar. Nie je zrejmé, či toto bude fungovať so všetkými farbami, ale v bielej táto novinka vyzerá naozaj výborne.

Foto: Mazda

Nové sú aj svetlá. LEDky vpredu a aj vzadu dostali hranatejšie tvary vnútorných prvkov, ktoré majú dodať autu ostrejší vzhľad. Pod ten sa má podpísať aj úplne nová mriežka masky chladiča s niečom, čomu automobilka hovorí 3D efekt.

Vnútri sa nezmenilo takmer nič, teda nič, čo by stálo za zmienku. Ale pohonná sústava dostala novinku. Automatická šesťstupňová prevodovka bude mať rýchlejšie reakcie ako kedykoľvek doteraz. To znamená aj potenciálne lepšie zrýchlenie na stovku, ale len o zlomok desatiny sekundy. Druhou novinkou bude, že už na trhu nebude verzia s pohonom prednej nápravy, všetky verzie budú mať štvorkolku. Avšak toto bude platiť len do príchodu nasledujúcej generácie.


Foto: Mazda

Ďalšia generácia má prieniesť úplne novú platformu, ktorú Mazda aktuálne vyvíja. A jej najväčším prekvapením bude, že bude mať pohon zadnej nápravy, prioritne a radový šesťvalec. To ale znamená, že životný cyklus súčasnej generácie sa trochu predĺži.


Foto: Mazda

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mazda

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mazda CX-5 dostala facelift, je celkom nenápadný