Chrysler stále vyrába model 300, aj napriek slušnému veku

Automobikla Chrysler v roku 2005 predstavila celkom prelomovo vyzerajúci sedan 300C, ktorý niesol znaky muscle-carov a priniesol výraznejšiu popularitu týmto modelom. Druhá generácia dokázala tvary trochu učesať a dať im elegantnejší nádych. Tá prišla v roku 2011 a automobilka ju na domácom americkom trhu ponúka ešte stále a bude pokračovať.

Chrysler oznámil, že model 300, z ktorého už vypadlo písmeno C sa bude v ponuke ohrievať aj v roku 2022. Bude to však s výrazne obmedzenou výbavou a menšími možnosťami prispôsobenia produktu. Dôvodom, prečo je žiadaný stále je asi aj cena. Veľký sedan s priestorom pre štyroch dospelých stojí 31 540 amerických dolárov. A predáva sa aj napriek tomu, že prvá verzia modelu sa ukázala už desať rokov dozadu.

Foto: Chrysler

Reálne to znamená, že ak chce niekto Chrysler 300 s farbou Amethyst, alebo Canyon Sunset, musí si objednať čo najskôr, lebo keď zaváha, tak budúci rok bude mať smolu. Vlastne ročník 2022 sa do predaja dostane už tento rok, čiže je naozaj posledných pár možností objednať si toto auto. Rovnaký systém vyraďovania minulý rok odstavil modrú metalízu Ocean.

Z nového modelového roku sa stratí tiež možnosť priplatiť si 95 dolárov za červený interiér. Celkom logické je vyradenie balíka Driver Convenience, ktorý mal 18-palcové disky, LEDkové hmlovky, diaľkový štart a univerzálny otvárač garáže. Tieto prvky bude možné objednať do konca septembra. Tieto autá budú vyrobené ešte do konca roka. Od októbra sa bude dať objednať iba model s rokom 2022.


Foto: Chrysler

Stále však ostáva v ponuke buď 3,6-litrový motor V6 s atmosférickým plnením Pentastar, ale aj V8 Hemi s objemom 5,7 litra. Oba motory využívajú modernú 8-stupňovú automatickú prevodovku, ale nie úplne totožnú. Kým šesťvalec má TorqueFlite (845RE), osemvalec má prevodovku označenú 8HP70. Prevodovky by mali byť výsledkom licencovania produktov od ZF.

Ak sa vám zdajú tvary povedomé, ale neasociujete si ich s Chryslerom, tak máte v mysli určite Lanciu Themu. V momente ako sa Fiat zmocnil Chrysleru, tak presunul tento model pod značku talianskeho takmer prémiového výrobcu. Vtedy bol v ponuke aj trojlitrový naftový šesťvalec. Ale treba povedať, že toto auto nemalo nejaký výrazný trhový úspech, lebo v tej dobe atakovalo cenou nemeckých prémiových konkurentov.


Foto: Chrysler

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Chrysler

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Chrysler stále vyrába model 300, aj napriek slušnému veku