Tesla Model 3 dostala európsky tuning, stojí za extra 20 000 €?

Tesla, automobilka polarizujúca spoločnosť na jej odporcov a priaznivcov. Bez ohľadu na to, čo si o nej myslíte jej musí každý uznať odvahu a vervu, s ktorou sa na trh elektromobilov vrhla. Iste, je tu množstvo problémov napríklad aj s kvalitou či nespoľahlivosťou, no Tesla priniesla množstvo inovácií. Tesla a elektromobily celkovo však rozhodne nie sú predmetom záujmu tunerov, profesionálnych úpravcov. Táto Tesla Model 3 je výnimkou!

540 € za 1 konskú silu?

Elektromobily nie sú autá, ktoré by boli terčom akýchkoľvek úprav. Dôvod je jednoduchý, elektrická technológia je ešte pomerne nová, technologicky je pre mnohých náročné zistiť, ako dostať z tých áut ešte viac. To je pochopiteľné, na druhej strane je jasné, že sa aj úpravcovia skôr či neskôr prispôsobia. Jednou z prvých lastovičiek je spoločnosť Manhart, ktorá na svojom webe manhart-performance.de priniesla zaujímavú úpravu Tesly Model 3.

Zdroj foto: manhart-performance.de

Novinka má označenie Manhart TM3 720. Aké zmeny prináša oproti klasickej Tesle Model 3? V prvom rade ide o zvýšenie výkonu, čo je rozhodne chválytebné, nakoľko pri elektromobiloch je to omnoho náročnejšie ako pri klasických spaľovacích motoroch. Podarilo sa im dostať navyše 37 koní, celkový výkon auta je tak naozaj úctyhodných 550 koní! Sú tu aj nové kolesá, rovnako aj podvozok. A hlavne vzhľad. Ten je agresívnejší, zmeny sú skôr len decentné, avšak naozaj vkusné. Kontroverzie ale bude možno budiť predná maska. Tá pôsobí naozaj zaujímavo a atraktívne lenže... je to len fólia. Presne tak, zdiaľky vyzerá maska chladiča fajn, keď sa pozriete zblízka je to len nálepka a tá pôsobí tak trochu lacno. Nuž a cena? 74 900 €, čo je približne o 20 000 € viac než klasická verzia Tesly Model 3. Manhart TM3 720 si iste zákazníkov nájde, no na cenový rozdiel tých zmien až tak veľa nie je.

Zdroj foto: manhart-performance.de

Zdroj foto: manhart-performance.de

Zdroj foto: manhart-performance.de

Zdroj: manhart-performance.de

Zdroj foto: manhart-performance.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tesla Model 3 dostala európsky tuning, stojí za extra 20 000...