Starý 59 ročný Citroen za 79 000 €!

Na svete sú autá, ktoré sú naozaj legendárne a hneď na prvý pohľad každý vie, o aké auto ide. Dizajn a tvar je niečo, čo auto prezradí už z diaľky na prvý pohľad. Citroen 2CV je jedným z nich. Napriek tomu, že šlo o totálne bežné, ba priam až tucové auto, dnes má extrémne vysokú hodnotu. A tento kúsok obzvlášť

Najhoršie auto v pomere cena/výkon

Čo očakávate od auta, ktoré stojí naozaj veľa? Pohodlie, komfort, rýchlosť, prípadne všetko naraz. Určite však nie staré 59 ročné auto s nulovým komfortom a jazdými vlastnosťami fúrika. Na portáli mobile.de sa objavil na predaj zaujímavý Citroen 2CV.

Zdroj foto: mobile.de

Príbeh tohto auta je extrémne zaujímavý, nakoľko sa od roku 1948 vyrábal neskutočne dlho. Až neskutočných 42 rokov a v podstate v nezmenej forme! Je to akoby sa Fabia prvej generácie vyrábala stále aj dnes a vyrábala by sa až do roku 2041, v dnešnej dobe čosi nepredstaviteľné! Navyše nešlo ani o žiadnu raritku, ktorá by mala oprávnene vysokú cenu. Vyrobených bolo až okolo 9 miliónov kusov. Na predaj sa však objavila väčšia chuťovka, Verzia Sahara z roku 1962, ktorá vznikla len v náklade 694 kusov.

Zdroj foto: mobile.de

Prečo tak málo? Bola určená na použitie vo francúzskych kolóniách na severe Afriky. Aj preto disponovala niečím, čo nemali v tej dobe prakticky žiadne automobily, pohonom 4x4. V tej dobe to nebolo nič technologicky jednoduché, preto tu nájdete unikátny systém pohonu, aký ste asi ešte nikdy nevideli. Nachádzajú sa tu 2 motory, jeden vpredu a druhý vzadu. Nachádzajú sa tu aj 2 prevodovky, ktoré sú prepojené a dokonca aj 2 nádrže! Zaujímavosťou je aj to, že auto môže ísť len na 1 motor maximálkou 65 km/h, pri zapojení oboch motorov až 105 km/h. Úsmev na tvári vyvolá fakt, že každý motor má výkon len 12 koní, poteší však nájazd len 25 000 km. Na prvý pohľad zaujme aj vyššia svetlá výška či rezervné koleso na prednej kapote, ktoré bolo pri verzií Citroen 2CV Sahara najvýznamnejším spoznávacím prvkom. Nuž a cena? Tá je naozaj extrémna, až 79 000 €! To je suma, za ktorú si kúpite 3 veľmi slušné nové autá, toto je ale exkluzivitka pre niekoho, kto ocení jej nezameniteľnú výnimočnosť.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Starý 59 ročný Citroen za 79 000 €!