Mercedes Triedy G bude mať naďalej pracovne vyzerajúcu verziu Professional

Nemecká automobilka povýšila Géčko na úroveň ikony, kam sa dostala z pracovného určenia. Avšak Mercedes už niekoľko rokov ponúkal aj možnosť zvoliť alternatívu Professional, ktorá nemusí mať kožené čalúnenie a poslúži na pracovné účely. V najnovšej generácii však táto verzia prejde už len do stupňa výbavy a vizáže zovňajšku.

Zvonka môže Géčko teda vyzerať pracovnejšie vďaka balíku Professional Line. Tu už to nebude úplne o pracovnom aute, ale skôr bude značiť terénnejšie vyzerajúce diely zovňajšku. V tomto balíku sú aj zliatinové disky s priemerom 18 palcov s pneumatikami, ktoré majú veľmi ďaleko od nízkoprofilových.

V balíku sú aj zásterky ako za predné, tak za zadné kolesá. Najviac predchádzajúce série Professional pripomínajú mriežky chrániace predné svetlá s okrúhlym tvarom. Tieto boli dostupné aj v minulosti a vytvárali dojem ešte drsnejšieho terénneho auta ako bolo bežné.

Foto: Mercedes-Benz

Okrem týchto štandardných prvkov však Mercedes ponúkne aj niektoré doplnkové prvky výbavy. Bude ich mať na starosti sekcia Mercedes Manufaktur, ktorá dokáže vytvoriť naozaj zaujímavé doplnky. Takým môže byť strešná plošina, na ktorú bude ľahko možné namontovať strešný stan.

Strešný nosič dopĺňa štýlový rebrík na pravej strane zadnej časti. Naľavo je zase masívny držiak rezervného kolesa s trubkovým rámom. Má len stredový plastový kryt, takže je pekne vidno akú pneumatiku má rezervné koleso.

Celkovú vizáž podporuje aj farba. Kým nárazníky sú čierne, samotná karoséria je lakovaná medeným odtieňom oranžovej farby. Tie čierne doplnky sú zase v rámci balíka Night Package, ktorý pridáva aj čierne spätné zrkadlá a logo v maske chladiča.

Novinky Triedy G sa však neobmedzujú výlučne na Professional Line balík. Celkovo prichádza aj možnosť zvoliť temnejšie zatmavenie zadných okien a napríklad aj viacfarebné nepriame osvetlenie. Doteraz G ponúkalo 8 farieb, odteraz bude dostupná aj možnosť 64 farieb.

Ceny nového modelového roka sa meniť nebudú, rovnako ako motory. Tie ostávajú a pre Professional Line je asi optimálnou voľbou niektorý z dvoch radových šesťvalcov spaľujúcich naftu. Majú dve výkonové verzie. Ako G350d dosahuje agregát výkon 210 kW (286 k) a výkonnejší je G400d, ktorý má až 243 kW (330 k). Bez ohľadu na výkon majú obe verzie 9-stupňovú automatickú prevodovku.


Foto: Mercedes-Benz

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mercedes-Benz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mercedes Triedy G bude mať naďalej pracovne vyzerajúcu verzi...