Nový Renault Mégane, z legendy prepadák!

Renault Mégane je autom, ktoré je na trhu už desaťročia. Kedysi patrilo k najpredávanejším a najrozšírenejším autám na trhu, dnes je to celkom iné. Renault prichádza s novou generáciou, tá však s vysokou pravdepodobnosťou nebude mať veľmi čím zaujať. Navyše bude možno len ako elektromobil.

Pekný, moderný, ale neosobný

Nový Renault Mégane spĺňa všetko, čo by racionálne zmýšľajúci človek od auta chcel. S informáciami o novinke prišiel portál forococheseletronics.com. Nový Mégane chce nadviazať na úspechy predchodcov, výsledok však bude zrejme otázny. Máme tu dvojicu veľkých displejov, interiér je tak v duchu modenrých trendov. Dizajn je aktuálny, ostrý, avšak nemastný neslaný. Navyše zatiaľ nič nenapovedá tomu, že by mali byť v novej generácií pod kapotou aj spaľovacie motory.

Zdroj foto: forococheseletronics.com

Presne tak, vyzerá to tak, že nový Mégane bude len ako elektromobil. A to navyše taktiež nie celkom použiteľný. Dojazd totiž nebude príliš oslnivý. K dispozícií bude dovjica akumulátorov, ktorých kapacita bude ekvivalentom 10 litrovej, respektíve 14 litrovej nádrže nafty. A to je extrémne málo. Renault síce sľubuje dojadz okolo 470 km, to je však mimoriadne ambiciózna hodnota dosiahnuteľná tak maximálne v laboratórnych podmienkach. Pri bežnej jadze to bude tak na presun mestom a do blízkeho okolia. 215 koní by malo na Mégane stačiť, či to však bude stačiť na masovejší úspech vo hviezdach. Pred 17 rokmi sa predalo iba v Európe takmer pol milióna áut, minulý rok len 74 000 kusov. To je len približne 16% z predajov z minulosti. No a ak bude Mégane len na elektrickú energiu, predaje pôjdu pravdepodobne ešte nižšie. To jediné, čo môže pomôcť bude atraktívna cena, uvidíme, ako ju Renault nastaví.

Zdroj foto: forococheseletronics.com

Zdroj foto: forococheseletronics.com

Zdroj: forococheseletronics.com

Zdroj foto: forococheseletronics.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nový Renault Mégane, z legendy prepadák!