Ford Fiesta je na pokraji ukončenia výroby

Ford je automobilkou, ktorá má extrémne dlhú históriu a extrémne silné meno. Niet divu, veď na počiatku bol Ford Model T a od neho to všetko začalo. Dlhé desaťročia malo meno Ford cveng, jeden z najpopulárnejších modelov automobilky však nedosahuje predaje, ktoré by mu zabezpečili ďalšiu existneciu a osud modelu Fiesta visí na vlásku.

Hrobár menom korona?

Predaje všetkých automobiliek v období korony výrazne prepadli. Je to logické, ľudia v období neistoty jednoducho nechcú robiť veľké investície a trend neustáleho zvyšovania cien nových áut tomu rozhodne nepomohol. Portál jato.com ukazuje na celkový prepad, no Ford Fiesta trpí azda najväčšmi.

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Ford prežíva celkovo veľmi náročné obdobie. Tento rok je pre neho jeden z najhorších za dlhé obdobie a napríklad v porovnaní s predajmi zo začiatku tisícročia je len niekde na polovici svojich predajov. To je pokles, ktorý by pre mnoho iných spoločností bol likvidačný, v automobilovom priemysle sa to dá kompenzovať nižšími výrobnými nákladmi a zvyšovaním cien. No a najhoršie je na tom bezkonkurenčne Ford Fiesta. Jeho predaje každým rokom klesajú a to aj napriek tomu, že kedysi šlo o nesmierne populárne auto, ktoré konkurovalo aj takej legende akou je Fabia. Doba sa mení a stretnúť Fiestu je už takmer problémom. Pád Fiesty je raketový, oproti nedávnej minulosti spred 3 rokov sú jej dnešné predaje len na úrovni okolo 40 % tej doby. Aj preto sa Ford rozhodol ukončiť na 2 týždne výrobu Fiesty. Pri iných modeloch výroba stojí na nedostatku čipov, pri Fieste je problém, že aj to málo, ktoré sa vyprodukuje je problémom predať. Nuž uvidíme, či táto 2 týždňová prestávka bude jednorazová, alebo sa zopakuje či nebodaj sa časom výroba zastaví úplne.

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Zdroj: jato.com

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ford Fiesta je na pokraji ukončenia výroby