Luxusný Touareg za cenu Octavie!

Aktuálna situácia na trhu s novými autami je mimoriadne zvláštna. Ak chete nové auto, musíte na neho čakať celé mesiace. A ak chcete čakať na nový model, musíte sa zmieriť s tým, že ďalšia generácia bude s najväčšou pravdepodobnosťou výrazne drahšia. Ceny nových áut sa šplhajú extrémne vysoko a napríjlad také SUV VW Touareg je toho príkladom. Práve kvôli tejto situácií sa čoraz viac ľudí zaujíma o ojazdené autá a občas môžete nájsť aj kúsok z úplne inej ligy za cenu relatívne bežného nového auta.

Touareg alebo Octavia?

Ak by človek disponoval neobmedzeným rozpočtom a mal by si vybrať jedno z týchto áut, takmer každý by uprednostnil VW Touareg. Ak by šlo o novú Octaviu a ojazdený Touareg, nikto by asi zaváhal. Na portáli mobile.de sa objavil naozaj pekný Touareg, ktorý zaujme aj najnáročnejších.

Zdroj foto: mobile.de

Aktuálne tu máme už tretiu generáciu Touaregu, ktorý prvý krát prišiel na trh v roku 2002. O rok tak bude oslavovať 20 rokov, čo rozhodne nie je málo. Stále si však udržuje to, čím bol na začiatku. Komfort, veľký vnútorný priestor, dobré jazdné vlastnosti v teréne. Tento konkrétny kúsok pochádza z roku 2012, prekvapí však relatívne nízkym nájazdom. Za 9 rokov má za sebou len 134 000 km, To je mesačne okolo 1 200 km, na Touareg s naftovým motorom je to stále naozaj pomerne málo. Pod kapotou sa navyše nachádza naozaj zaujímavý a atraktívny motor, je to poriadny poctivý 8 valec o objeme 4,2 litra s výkonom 340 koní! Vďaka tomu sa aj mimoriadne ťažký kolos rozhýbe na 100 km/h veľmi svižne, len za 5,8 sekundy!

Zdroj foto: mobile.de

Čierna koža v interiéri, strešné okno, vyhrievané zadné sedadlá, výbava je skrátka nadštandardná a naozaj komfortná. Nuž a cena? 20 000 €. To je vzhľadom k tomu, že 18 490 € kúpite novú Octaviu v podstate bez výbavy viac než lákavá ponuka, aj s prihliadnutím na nájazd len cez 130 000 km, čo znamená ešte poriadne dlhú budúcnosť.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Luxusný Touareg za cenu Octavie!