Najlacnejšie pôvodné BMW M3 na predaj, žalostný stav!

BMW je automobilkou, ktorá je pre mnohých doslova kultom. Iste, nájdu sa ľudia, ktorí o BMW pochybujú a majú iných favoritov, každopádne je však BMW pojmom. A rad M obzvlášť. Šlo o tie najextrémnejšie, najrýchlejšie a najviac športovo zamerané BMW, aké ste si mohli kúpiť. Nuž a BMW M3 prvej generácie sa stáva už zberateľskou raritou, ktorá je extrémne vzácna a často krát aj za extrémne peniaze. Teraz sa našiel na predaj jeden z tých dostupnejších kúskov, má však jeden pomerne výrazný háčik.

Originál, avšak opotrebovaný

BMW M3 prvej generácie je autom, ktoré už má čo-to za sebou. Jeden takýto kúsok sa objavil na predaj na portáli ebay.co.uk. Je to pôvodná generácia E30 a tento kus pochádza z roku 1989. Má už teda 32 rokov, čo je poriadne veľa. Jeho majiteľom je Ukrajinec, ktorý ho kúpil pred 5 rokmi a auto je aktuálne vo Veľkej Británií. S autom jazdil bežne každý deň, čo muselo byť iste potešením, avšak auto na prvý pohľad starostlivosti príliš nevenoval. Človek by povedal, že je zázrakom že auto ešte stále jazdí. Rovnako záhadou ostáva to, ako prešlo všetkými technickými previerkami, aby mohlo jazdiť v bežnej premávke. Korózia, oderky, zlomené kúsky karosérie, ošúpaný lak. Mnoho ľudí by sa v niečom podobnom pravdepodobne hanbilo vôbec vyraziť na cestu, tento Ukrajinec však bol na svoje BMW M3 hrdý. Iste, dnes ho už hravo do vrecka skryje po výkonnostnej stránke aj množstvo bežných áut, avšak zážitok z jazdy, podvozok, sedadlá, zvuk a celkovo pocit je v ňom stále na nezaplatenie.

Zdroj foto: ebay.co.uk

Zdroj foto: ebay.co.uk

Aby sme predošlému majiteľovi len nekrivdili, jeho pôvodným zámerom bola kompletná renovácia auta. Stihol však dať dokopy po mechanickej stránke aspoň motor, ten má za sebou len 2 400 km. Zvyšok je však beh na poriadne dlhú trať. Na drhej strane pre niekoho, kto vie tomuto BMW M3 venovať v garáži hromadu času to môže byť fantastická výzva a možnosť splniť si sen. Nuž a koľko tento sen stojí? Po prepočte okolo 35 000 €. Samozrejme, na 32 ročné auto v úbohom stave je to veľa, no na druhej strane je to približne polovičná cena v porovnaní s tým, čo stojí najlacnejšie BMW M3 prvej generácie v dobrom stave.

Zdroj foto: ebay.co.uk

Zdroj foto: ebay.co.uk

Zdroj: ebay.co.uk

Zdroj foto: ebay.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najlacnejšie pôvodné BMW M3 na predaj, žalostný stav!