VPK Strela: ruská napodobenina Jeepu a Hummera

Ruský automobilový priemysel nie je príliš známy. Niet sa čomu čudovať, nakoľko sa vo veľkej miere zameriava predovšetkým na armádne vozidlá. Spraviť konštručne jednoduché a pritom odolné auto, na to sú Rusi skutoční špecialisti. Lenže pri osobných autách je to o čosi komplikovanejšie. Napriek tomu sa im občas podarí skĺbiť oba svety a dokonca to môže vyzerať naozaj dosť dobre!

VPH Strela, aj do najnáročnejšieho terénu!

Tento ruský off-road už na prvý pohľad zaujme a nezatají, kde bral inšpiráciu. O modeli VPH Strela informoval portál darik.news. Auto je ako také postavené na základoch vojenského špeciálu, ktorý je na trhu už dlhšie. Na prvý pohľad je však jasné, že hlavnou inšpiráciou bol americký Jeep Wrangler, ktorého predná maska pôsobila očividne ako predloha pri tvorbe modelu VPH Strela. Na ostrých hranách je zas zrejmá inšpirácia Hummerom, s ktorým zdieľa hranatý dizajn.

Zdroj foto: darik.news

Zaujímavosťou však je, že toto auto je akoby poskladané z viacerých iných. Z ostatných modelov automobilky má zdieľaný podvozok, motor, prevodovku, systém 4x4. To človek ocení hlavne z hľadiska spoľahlivosti a dostupnosti náhradných dielov, kedy nebude problémom snáď ani oprava v domácom prostredí. Samozrejmosťou je skvelá priechodnosť terénom. Cenu tohto ruského monštra ešte nepoznáme, no vo svojej kategórií brutálnych off-roadov aj do extrémne náročného terénu pôjde jednoznačne o jedno z najlacnejších áut vôbec.

Zdroj foto: darik.news

Zdroj foto: darik.news

Zdroj: darik.news

Zdroj foto: darik.news

 

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / VPK Strela: ruská napodobenina Jeepu a Hummera