Mercedes Triedy G od Kahna má naozaj divné krídlo

Mercedes neupravujú len úpravcovia, o ktorých sa to priam čaká, čiže Brabus, Carlsson, Lorinser a občas Mansory. Svoju ruku k dielu pridávajú aj iní úpravcovia. Kahn Design je britská firma, ktorá sa primárne venuje úpravám Land Roverov Defender, ale čoraz častejšie siaha po iných modeloch. Teraz sa dizajnérske štúdio pozrelo na Mercedes-Benz Triedy G.

To, čo vzniklo nesie celkom dlhé meno Mercedes-Benz G Class Project Kahn Carbon Wide Track Edition. A už názov vlastne hovorí všetko okrem faktu, že na začiatku to bol Mercedes-AMG G63. Toto auto je celkom šialené, čo sa týka vizáže.


Foto: Kahn Design

Ako štart konverzie, viditeľnej aj vpredu, je rozšírenie celej karosérie inými lemami blatníkov. Tie sú výrazne širšie ako na základom modeli. Ale ten najbizarnejší prvok je spojler na streche. Krabicovo tvarovanému autu dáva nezameniteľný vzhľad.

Spojler je rozdelený na dve časti, po jednej na každej strane. Vyzerá ako niečo, za čo by sa nehanbilo Ferrari FXX-K, či Pagani Huayra. Ale taký výkon toto Géčko nedosahuje. Karbónový spojler a karbónové rozšírenie dopĺňa karbónový stred kapoty, či predná maska a spodný spojler predného nárazníka.


Foto: Kahn Design

Aby nebolo v nových masívnejších blatníkoch prázdno prichádzajú nové zliatinové disky s priemerom až 23 palcov. Kahn Design spomenul aj partnerstvo s Continentalom, takže je jasné aké pneumatiky budú na týchto veľkých diskoch obuté.

Motor v aute je klasicky, podobne ako v sériovom kuse, štvorlitrový V8 s dvomi turbami. Ten dosahuje výkon 430 kW (585 k) a krútiaci moment 850 Nm je dostupný od 2500 do 3500 otáčok motora za minútu. Už to stačí na pokorenie stokilometrovej rýchlosti za 4,5 sekundy. Maximum je, pre istotu, obmedzené na 220 kilometrov za hodinu.


Foto: Kahn Design

Ak bude záujemca o auto chcieť, tak Kahn mu vie dodať aj zvýšenie výkonu. Limitom najmä pre krútiaci moment budú už len schopnosti automatickej deväťstupňovej prevodovky AMG Speedshift TCT s dvomi spojkami.

A teraz čo to stojí. Za kompletne pripravené auto si Kahn vypýta 224 999 britských libier. Základným prepočtom to teda vychádza 262 500 eur. Ak už auto máte a chcete len konverziu, tak zaplatíte 40 tisíc libier, čiže 46 663 eur. Reálne sa tak dá konverzia pripnúť na ktorékoľvek súčasné G. Takže aj na G350d.


Foto: Kahn Design

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Kahn Design

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mercedes Triedy G od Kahna má naozaj divné krídlo