NSX pokračuje, Acura predstavila ešte extrémnejší Type-S

Honda kedysi dávno založila samostatnú automobilku, ktorá na trh v USA dodáva exkluzívnejšie autá. Bolo to asi v dobe, kedy Toyota začínala s Lexusom a Nissan s Infiniti. A Acura stále pokračuje, teraz predstavila novú verziu modelu NSX, konkrétne Type-S.

Automobilka vyrobí celkovo 350 týchto áut, pričom pre trh v USA je rovných 300. To znamená, že 50 bude pre Kanadu. Otázne je, či sa toto auto pretransformuje aj do európskej Hondy. V každom prípade by na to malo celkom slušné predpoklady. Je to totiž stále hybrid.


Foto: Acura

Základom hybridu sú tri elektromotory a jeden spaľovací motor 3,5 V6 s prepĺňaním. Celkový výkon systému je 442 kW (600 k) a krútiaci moment sa dostal na 667 Nm. To je o 20 kW (27 k) a 23 Nm viac ako má bežná verzia NSX.

Na dosiahnutie týchto čísel použil výrobca turbá zo súťažného auta NSX GT3 Evo, ktoré majú o 6 percent vyšší plniaci tlak. Nové sú aj vstrekovacie trysky a tiež medzichladiče stlačeného vzduchu. Zmeny sa však udiali aj na hybridnej časti pohonného systému.


Foto: Acura

Kapacita batérie narástla o 20 percent a o 10 percent narástol dodávaný výkon. Zvýšil sa aj prevodový pomer pre predné motory. Samotná prevodovka má stále deväť stupňov, ale aj tá je vylepšená. Smerom nahor radí o 50 percent rýchlejšie a pri podraďovaní môže preskočiť niekoľko prevodových stupňov. Tento režim nesie meno Rapid Downsift Mode.


Foto: Acura

Nové je aj obutie auta. Disky sú kované a buď sú matné sivé, alebo lesklé čierne, to už je na konkrétnom zákazníkovi a jeho špecifikácii. Ich rozmery znamenajú, že rozchod je vpredu väčší o 10 milimetrov a vzadu až o 20. Pri voľbe pneumatík siahla Acura po Pirelli P-Zero, ktoré sú špeciálne upravené pre tento konkrétny model.


Foto: Acura

Auto sa zmenilo aj na pohľad. Type-S má širšiu prednú masku chladiča, ktorá zlepšuje chladenie motora. Predný spojler, bočné prahy a spojler vzadu sú z karbónu. Rovnaký materiál je použitý aj na strechu. Ešte nižšiu hmotnosť ponúkne balík Lightweight Package, ktorý pridá karbónový kryt motora, interiérové kúsky z rovnakého materiálu a tiež keramické brzdy. Úspora hmotnosti je až 26 kilogramov.

V USA začína základná NSX Type-S na 169 500 amerických dolároch. Lightweight Package je príplatok v hodnote 13-tisíc dolárov.


Foto: Acura

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Acura

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / NSX pokračuje, Acura predstavila ešte extrémnejší Type-S