Toto mino auto stúplo na hodnote o 28 % za 10 rokov!

Svet áut je nesmierne pestrý a zaujímavý. Obvykle platí rovnica, že auto po pár rokoch a so stúpajúcim nájazdom na cene tratí. A zväčša o hodnotu prichádza naozaj pomerne výrazne. Iste sú tu výnimky, no to sú väčšinou už zberateľské kúsky, prípadne staršie autá, ktoré sa stávajú raritami. Aby bolo ale skvelou investíciou miniatúrne mini auto do mesta? Tak to sa len tak nevidí!

Taký luxusnejší Smart

Kto by nepoznal miniautíčko Smart. Iste, dnes existuje viacero verzií, no Smart sa stal známym hlavne vďaka ikonickému miniatúrnemu autíčku pre dvojicu cestujúcich. Toto auto si mnoho ľudí hneď všimne s úsmevom na perách. Na svoj účel je perfektné, zaparkujete s ním kdekoľvek, na druhej strane do batožinového priestoru nedáte takmer nič a odveziete sa len vo dvojici. Navyše mnoho ľudí by si v ňom pripadalo smiešne, rozhodne ale má štýl a kúpi si ho len niekto, kto vie presne čo chce. Po úspešnom príbehu Smartu s niečím podobným prišlio viacero automobiliek, jeden žiarivý príklad sa našiel aj na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Ide o Aston Martin Cygnet. Presne tak, Aston Martin. Táto legendárna britská automobilka je preslávená hlavne luxusnými športiakmi, tu skúsila čosi výrazne odlišné. Vďaka partnerstvu s automobilkou Toyota vzal Aston Martin autíčko Toyota iQ, ktorá sa inšpirovala Smartom. Aston Martin dal autu svoj dizajn, agresívnejšiu a lepšie pôsobiacu karosériu a samozrejme aj vynovený luxusný interiér hodný značky Aston Martin. Toto autíčko je praktickejšie ako Smart, lebo odvezie až štvoricu pasažierov. Iste, tí na zadných sedadlách budú mať minimum miesta a sedieť tu je akceptovateľné len na krátky presun, avšak praktická stránka je tu na vyššej úrovni. Interiér je spracovaný maximálne precízne, nechába koža, skrátka totálny luxus.

Zdroj foto: mobile.de

Na predaj sa objavil kúsok z roku 2011 s 1,3 litrovým benzínovým motorom pod kapotou s výkonom 98 koní. To je na malé ľahké auto dostatok, navyše spotreba 5 litrov na 100 km je veľmi fajn, hlavne s prihliadnutím na to, že ide o Aston Martin. Auto má za sebou 41 800 km, súčasný majiteľ s ním tak najazdil v priemere len okolo 290 km mesačne. To je tak akurát s prihliadnutím na účel tohto auta. Stav je špičkový, no zaujímavá je jeho cena. Aston Martin Cygnet sa ako nový predával za približne 35 000 €, tento konkrétny kúsok je aktuálne na predaj za 44 900 €! Presne tak, o takmer 10 000 € drahšie, ako keď bolo auto nové, čo je nárast na cene okolo 28 %! Dokonalá investícia! Iste, na trhu sú občas aj lacnejšie kúsky avšak s vyšším nájazdom a za menej ako 38 000 € obvykle nie sú. Stále ide o nárast na hodnote. Dôvod je jednoduchý. Aston Martin Cygnet bol pre automobilku pomerne perspektívny, chceli predávať aspoň 1 500 kusov ročne. Pravda je taká, že za 3 roky sa predalo spolu len okolo 1000 kusov, čo bolo totálne fiasko. Vďaka nemu sa ale z drobca stala rarita, ktorá bude na cene pravdepodobne už len stúpať.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto mino auto stúplo na hodnote o 28 % za 10 rokov!