Malá Toyota Yaris ako úžitkové auto pre podnikateľov!

Toyota Yaris rozhodne nie je autom, ktoré sa vám vybaví keď sa povie “dodávka”. štandardom je veľká biela dodávka na spôsob Ducata, ktoré odvezie hromadu materiálu a potrebných náležitostí. Lenže Yaris? Klasická dodávka má však jeden nedostatok, manévrovanie vo veľkých mestách. Napríklad v úzkych španielskych uličkách, kam má práve namierený tento malý Yaris.

Len pre Španielsko

Ak si pomyslíte, že spraviť z Yarisu úžitkové auto je pomerne odvážny nápad, je to pravda. Aj preto ste o nej ešte pravdepodobne nepočuli, aj jeho predošlá generácia zavítala len do Španielska. Mala pomerne veľký úspech a preto sa jej dočkala aj táto generácia. O zaujímavej novinke informoval portál bullfrag.com.

Zdroj foto: bullfrag.com

Táto maličká Toyota Yaris sa volá ECOVan. Čo sa týka pohonu, tak ako už názov napovedá, jedná sa o hybrid. 1,5 litrový 3 valcový motor v spojení s elektromotorom produkuje 116 koní, čo je pre maličké úžitkové auto dostatok. Zmizol zadný rad sedadiel a odvezie sa tu len dvojica pasažierov. Odmenou je však výrazne väčší batožinový priestor, ktorý po novom činí až 720 litrov a nosnosť je 430 kg nákladu. Čo sa týka batožinového priestoru, nachádza sa tu rovná podlaha, ktorá je pri preprave materiálu nesmierne praktická. Posádka vpredu je oddelená mrežou, doobjednať si môžete aj temniace clony za zadné okná.

Zdroj foto: bullfrag.com

Poteší aj výbava, ktorá je na úžitkové auto naozaj veľmi fajn. Bezkľúčové odomykanie, automatická prevodovka, zadná parkovacia kamera, vodiči v Španielsku sa rozhodne nebudú mať na čo sťažovať. Presne tak, Toyota Yaris ECOVan bude spočiatku určená výhradne na španielsky trh, či zavíta aj do iných krajín je stále otázkou.

Zdroj foto: bullfrag.com

Zdroj foto: bullfrag.com

Zdroj: bullfrag.com

Zdroj foto: bullfrag.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Malá Toyota Yaris ako úžitkové auto pre podnikateľov!