Hranatý volant Tesly nechce ani ich testovací jazdec!

Tesla je automobilkou, ktorá najskôr všetkým vyrazila dych svojou inovatívnosťou a dokonalými nápadmi. Dnes však udivuje svojou tvrdohlavosťou, kedy dlhú dobu nerieši svoju výrobnú nekvalitu, odbíja svojich zákazníkov a stoj čo stoj chce dosiahnuť čo si zaumienila, aj keď to nemá logiku. Napríklad ako nápad s nekompletným hranatým volantom v nových modeloch, z ktorého nechce ustúpiť za nič na svete.

Keď je dizajn prvoradý pred praktickosťou

Tesla pred časom predstavila podobu svojho inovovaného Modelu S. Veľké zmeny sa pri nej neudiali, doslova však šokoval pohľad do interiéru, konkrétne na pracovisko vodiča. Nachádzal sa tu hranatý volant, yoke, ktorému ale navyše chýbala aj vrchná hrana venca. Všetci predpokladali, že ide len o vizualizáciu a do sériovej výroby pôjde model s už klasickým, okrúhlym volantom, alebo budú mať zákazníci aspoň na výber. Lenže to sa nestalo, do výroby pôjde práve a jedine verzia s hranatým volantom. Portál motortrend.com informoval o tom, že tento volant je tŕňom v oku aj pre testovacích jazdcov automobilky.

Zdroj foto: motortrend.com

Už prvé ohlasy na nový volant boli rozporuplné a negatívne. Teraz sa to len potvrdilo. Kým na neho hundrala len verejnosť, dalo sa to zniesť. Ale ak proti nemu idú aj jazdci Tesly, tak je to už trochu silná káva. Za volant novej Tesly S Plaid si sadol skúsený americký pretekár, ktorý s pôvodným volantom vydržal len 10 kilometrov. Potom zašiel do boxov a popýtal si klasický okrúhly volant. Aby toho nebolo málo, svoju nespokojnosť vyjadril aj Marques Brownlee, ktorý má aj svoj youtube kanál a je veľký prívrženec Tesly a tá jeho služby využíva ako testovacieho jazdca. Na novej Tesle toho odjazdil už dosť, konkrétne okolo 1 300 kilometrov. Pochvaľuje si rýchlosť a kvalitu, no zároveň priznáva, že hlavne pri prudkých manévroch ako napríklad pri parkovaní si začal uvedomovať, že ten volant je jednoducho zlý. Podotýka aj ďalší očividný problém tohto volantu. Sú na ňom dotykové ovládacie prvky, napríklad smerovky, klaksón aj prepínanie stretávacích a diaľkových svetiel. Všetko toto je ovládané dotykovo na plôškách na volante, ktoré pri otáčaní volantu vodič kedykoľvek samovoľne stlačí. Takže vyhodíte smerovku inam ako chcete, pri parkovaní nevedomky trúbite a blikáte. Skrátka celé zle. Ani to však na Teslu neplatí. Keď sa na Twittri ktosi spýtal, či bude v novej Tesle možnosť voľby volantu, samotný Elon Musk odpovedal strohým: “Nie”.

Zdroj foto: motortrend.com

Zdroj foto: motortrend.com

Zdroj: motortrend.com

Zdroj foto: motortrend.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Hranatý volant Tesly nechce ani ich testovací jazdec!