Najmenší ruský elektromobil bude stáť 5 200 €!

Rusko nie je krajinou, ktorú by sme si práve spájali s masovým rozmachom elektromobilov. Iste, taký Petrohrad či Moskva sú úplne iným svetom, ale to je v tak obrovskej krajine pochopiteľné. Predsalen, predstaviť si elektromobil kdesi v ďalekej Sibíri asi nie je úplne reálne. Napriek tomu sa elektromobily vyskytujú aj tu, do výroby jeden púšťa aj miestna automobilka navyše za veľmi zaujímavú cenu.

Malé, s nízkym dojazdom, ale lacné

Rusko samotné si je vodomé, že masové rozšírenie elektromobilov bude u nich behom na dlhú trať. Veľmi dlhú. Optimistické predpoklady hovoria o tom, že v roku 2030 by elektromobily mohli tvoriť 10 % celkových predajov, čo je vzhľadom na čísla zo západu naozaj málo. Je to však možno realistickejší pohľad ako má Európa, ktorá by rada videla elektrické všetky autá. Portál insideevs.com informoval o tom, že do vôd elektromobilov sa pustila aj domáca značka Zetta.

Zdroj foto: insideevs.com

Zetta už pred časom vypustila informácie, že chystá svoj vlastný elektromobil. Spočiatku sa predpokladalo, že pôjde len o štúdiu, prípade vývoj automobilku tak finančne zaťaží, že k sériovej výrobe napokon nedôjde. Opak je pravdou a Zetta plánuje pustiť svoj malý elektromobil na trh s cieľom predávať 15 000 vozidiel ročne. Jedná sa o miniatúrne auto pre 4 pasažierov, má sa stať zároveň najmenším elektromobilom na tamojšom trhu. Nachádza sa tu štvorica elektromobilov v kolesách s celkovým výkonom 98 koní. Maximálka bude obmedzená na 120 km/h, avšak na účely použitia v mestách a blízkom okolí to postačuje. Nižší je aj dojazd, mal by sa hýbať okolo 180 km. Na druhej strane túto technologickú jednoduchosť vyvažuje cena, ktorá by mala byť po prepočte okolo 5 200 €. To je na elektrické auto neskutočne málo, na druhej strane vzhľadom na mzdové pomery to bude pre miestnych stále pomerne drahé vozidlo, uvidíme, nakoľko sa ambiciózny predajný plán podarí automobilke naplniť.

Zdroj foto: insideevs.com

Zdroj foto: insideevs.com

Zdroj: insideevs.com

Zdroj foto: insideevs.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najmenší ruský elektromobil bude stáť 5 200 €!