Brali by ste SUV-kupé Volkswagen Taigo aj u nás? Budete ho mať

Volkswagen pokračuje v SUV ofenzíve. Predstavil totiž menší kúsok s názvom Taigo a bočným tvarom kupé. Je menší ako T-Roc, ale zároveň sa radí nad T-Cross. A vyzerá to tak, že aj toto bude globálny model značky, ktorý sa bude vyrábať v španielskom závode Pamplona.

Už samotná platforma hovorí kam bude toto auto patriť. Je postavené na MQB-A0, podobne ako Polo a T-Cross. Segment B ako sa patrí. Bude o niečo väčší ako klasicky tvarovaný súrodenec, ale bude mať výraznejšie sa zvažujúcu strechu nad hlavami zadných pasažierov. Je to tretia karoséria Volkswagenu postavená na tejto plošine. Automobilka tak dostáva karosériu z vyšších segmentov do nižších. Ale konkurencia už zástupcov v B segmente s takouto karosériou má. Napríklad by sa sem dala zaradiť Puma od Fordu a technicky je v segmente B aj Arkana od Renaultu.

Foto: Volkswagen

Nový model Volskwagenu nesie všetky štylistické prvky aktuálne pre súčasnú paletu modelov. Svetlá sú tak pekne napojené na masku chladiča a výzorom tak sadne ku ostatným modelom. To isté platí aj o zadnej časti. Základný tvar svetiel a častí okolo má podobný ako T-Cross, ale práve ako SUV-kupé vyzerá ešte lepšie. Niektoré tvary akoby viac sedeli ku brazílskemu modelu Nivus.


Foto: Volkswagen

Interiér bude znova presne tým, čo aktuálne Volkswagen používa v niektorých modeloch. Nebude to štýl Golfu, ale bude mať samostatnú klimatizáciu s dotykovým ovládaním, podobne ako Tiguan a tiež dva displeje. Jeden pred vodičom a jeden v strede. Aj hlavica radiacej páky automatu bude taká, ako používa koncern už vo viacerých modeloch. Má podsvietenú schému radenia.


Foto: Volkswagen

Zaujímavosťou bude, že na dĺžku sa Taigo dostáva aj na  4,26 metra, pričom výška auta je 1,49 metra.  Rázvor dosahuje 2,566 metra, čo znamená, že aj priestor na zadných sedadlách bude obstojný. Batožinový priestor má objem 438 litrov. Je to len o niečo menej ako má T-Cross s posuvným zadným operadlom.

Na výber bude aj výbava so športovými prvkami R-Line, ale zaujímavé sú motory. Tie sú výhradne benzínové. Úplný základ bude 1,0 TSI s výkonom 70 kW (95 k) a nad ním bude to isté, ale s výkonom 81 kW (110 k). Vrcholom bude 1,5 TSI, ktoré ponúkne 110 kW (150 k). Pre dva výkonnejšie motory bude možnosť zvoliť 7-stupňovú prevodovku s dvomi spojkami DSG. Do ponuky sa Taigo dostane už na jeseň tento rok.


Foto: Volkswagen

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Volkswagen

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Brali by ste SUV-kupé Volkswagen Taigo aj u nás? Budete ho m...