Starý malý Fiat na predaj v dokonalom stave

Autá, ktoré sme kedysi na cestách stretávali každý deň sa už stávajú raritami. Zoberte si už len také Škody 120, Favority či Felicie. Kedysi šlo o autá, za ktorými sme sa ani len neobzreli, dnes ide takmer už o unikáty a zberateľské kúsky. A prejavuje sa to aj na cene, tá neustále len stúpa. Existujú aj autá, ktoré sa dajú kúpiť v dokonalom stave za naozaj slušné peniaze.

32 ročný Talian, ktorý stále funguje?

Talianske autá sú pre mnohých srdcovkou, etalónom dizajnu avšak často krát aj terčom posmechu. Ich spoľahlivosť nie je mnoho krát na najvyššej úrovni, rovnako ani servis nebýva najjednoduchší. Občas sa ale nájde rarita, napríklad aj táto na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

O čo ide? Je to Fiat Uno, kedysi veľmi rozšírené malé mestské auto, dnes ho ale takmer nikde nestretnete. Tento konkrétny kúsok pochádza z roku 1989. Jeho zaujímavosťou je to, že pre mnohých ľudí v tej dobe predstavoval vrchol luxusu. Fiat Uno stál pre porovnanie dva krát toľko, ako taký Favorit, rozdiel bol naozaj extrémny. Tento kúsok má napríklad centrálne zamykanie či elektricky ovládané okná, kedysi veľmi cenené prvky výbavy. Pod kapotou je 0,9 litrový motor s výkonom 45 koní, čo dnes znie ako vtip, no na tú dobu to bolo úplne v poriadku. Nuž a čo je na aute najvzácnejšie? Jeho dokonalý stav. Fiat Uno vyzerá ako celkom nové auto zo salónu, žiadne opotrebenie či hrdzu tu nenájdete. Dôvod je prostý. Od roku 1989 ho mal jeden jediný majiteľ, ktorý s ním najazdil len 25 763 km. To znamená len 805 km ročne, 67 km mesačne! A to je úplne nič. Cena? Tá je vzhľadom na stav naozaj pomerne prijateľná, 2 900 €. Za svoje peniaze dostanete auto, ktoré bude slúžiť ešte dlhé roky a na ulici s Fiatom Uno v dokonalom stave iste vzbudíte pozornosť.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Starý malý Fiat na predaj v dokonalom stave