Toto malé BMW 1 strčí do vrecka aj M5!

BMW je jednou z automobiliek, ktoré si na trhu vydobili priam ikonické postavenie a je stelesnením splneného sna mnohých. Pokiaľ hľadáte skutočne kompaktné auto s dávkou športového šmrncu, je tu BMW 1 M Coupe. Malé, kompaktné a rýchle. Ale aj to sa môže niekomu máliť. Tento kúsok má výkon, pred ktorým bledne aj BMW M5!

Beštia s milou tvárou

BMW 1 M Coupe je taký drobec s milou tváričkou. Na portáli mobile.de sa objavil kúsok, ktorý klame telom a pod kapotou skrýva hotového dravca. Existuje totiž viacero firiem, ktoré sa úpravou tohto modelu zaoberajú a tak sme tu už mali aj kúsky so 4 litrovým 8 valcovým motorom a výkonom 600 koní, v tomto prípade sme ešte ďalej.

Zdroj foto: mobile.de

Nemecký tuner TJ Fahrzeugdesign si vzal do parády práve jeden automobil BMW 1 M Coupe. Vzali obrovský 10 valcový motor z predminulej generácie BMW M5 s objemom 5 litrov a pôvodným výkonom 507 koní. Vďaka novému kompresoru a ďalším úpravám narástol výkon až na šialených 650 koní! Presne tak, 650 koní v tak malom aute, akým je BMW 1 M Coupe. Len pre porovnanie, aktuálna generácia BMW M5 má pod kapotou 4,4 litrový 8 valec s výkonom 600 koní. Aj to sú parametre ako z iného vesmíru, ale tomuto BMW 1 nestíha.

Zdroj foto: mobile.de

Vzhľadom na to, že výkon bol na takéto auto až príliš extrémny, zmeny museli prísť aj v iných ohľadoch. Kolesá z M4, brzdový systém z M5 a M3, sedačky z M3 rovnako aj sedadlá a mnoho ďalších drobností. Dynamika je šialená, za 10 sekúnd ste na 200 km/h a ručička tachometra sa zastaví na neskutočných 335 km/h. Opäť pre porovnanie, s M5 dôjdete na 250 km/h a potom budete na 1-tku hľadieť len zozadu ako sa vzďaľuje. Takéto úpravy si iste vyžiadali neskutočné množstvo času a hlavne peňazí. Len samotná prestavba vyšla na 145 000 € plus hodnota za auto. A cena teraz? Len 89 000 €! Iste, je to stále poriadne veľa peňazí, avšak vzhľadom na výkon a hodnotu úprav je to v podstate nesmierne výhodná ponuka, navyše auto má za sebou len 15 000 km čo je úplné nič. Tak ako, idete rozbiť prasiatko?

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto malé BMW 1 strčí do vrecka aj M5!