Škoda Rapid sa vracia, nie však u nás.

Škoda Rapid bola modelom, na ktorý toho Škoda vsadila celkom dosť. Žiaľ, Rapid sa nedočkal masového záujmu. Dôvod? Škoda Rapid bola fajn praktickým autom, lenže až tak sa nelíšila od iných modelov. Bola medzi Fabiou a Octaviou, no od Fabie sa až na iný typ karosérie až tak nelíšila. Rozmerovo bola v podstate na úrovni Octavie prvej generácie, cena bola fajn, praktické vlastnosti tiež, úspech sa však nedostavil. U nás, inde Rapid pred sebou ešte čosi má.

Športovo nešportový Rapid

Škoda Rapid sa ešte predáva v Číne či Rusku. Práve v Rusku prihádza na trh nová verzia s prívlastkom Sport. O novinke informoval portál napinfo.ru. V Rusku sa Škoda Rapid teší relatívnej obľube, preto tu prichádza nová Škoda Rapid Sport. Ak by ste si mysleli, že z toho bude čosi ako Octavia RS, nie je to pravda. Verzia Sport prinesie v podstate len kozmetické vylepšenia.

Zdroj foto: napinfo.ru

Začneme tým, čo sa oproti základu nemení. Tým sú motory, s výkonom 110 či 150 koní, ktoré produkuje motor 1,4 TSI. Iste, nie je to úplný športovec a motor je ten istý ako v obyčajnom Rapide, no slabý rozhodne nie je. Je tu nový chladič, zadný spojler, tmavé bočné okná, nové prahy, nárazníky či spätné zrkadlá. Poteší aj nové čalúnenie, volant či chrómované prvky interiéru vrátane pedálov. Z výbavy sú tu hmlovky, tempomat, vyhrievané sedadlá, lepšie audio či viav USB portov. Drobnosti, ale vďaka nim je výbava Rapidu Sport naozaj atraktívna. Hlavne s prihliadnutím na cenu, ktorá je po prepočte len okolo 13 900 €. Za tú cenu u nás kúpite Fabiu s výbavou trošku lepšou ako je úplný základ, v Rusku máte Rapid s fajn výbavou a slušnými rozmermi a praktickou využiteľnosťou.

Zdroj foto: napinfo.ru

Zdroj foto: napinfo.ru

Zdroj: napinfo.ru

Zdroj foto: napinfo.ru

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Škoda Rapid sa vracia, nie však u nás.