Crash test 18 ročného auta, ako dopadlo?

Crash testy sú pre mnohých ľudí pri kúpe auta opomínané, nemali by. Prečo? Dôvod je jednoduchý, bezpečnosť je prvoradá. Nové autá sú na tom obvykle veľmi dobre, ako sú však na tom staršie autá? Uvidíte, ako dopadol 18 ročný Hyundai, ktorý ani v čase svojho vzniku nebol úplne top triedou.

Starý Hyundai, rakva na kolesách?

To, že sú na tom s bezpečnosťou nové autá skvelo je už štandardom. Lenže ako si vedú staršie modely? Napríklad taký Hyundai Getz? Svojho času šlo o pomerne populárne malé mestské auto. V podstate znamenalo pre Hyundai nový začiatok, keď s ním automobilka zožala naozaj značný úspech. Portál techzle.com informoval o crashteste 18 ročného auta Hyundai Getz. Ako dopadol?

Zdroj foto: techzle.com

Nemci proti stene poslali Hyudai Getz z roku 2003. Ide tak o 18 ročného vyslúžilého pracanta. Má za sebou 270 000 km, čo je na malé mestské auto naozaj poriadna dávka.  Navyše šlo o kúsok, ktorý len nedávno neprešiel STK z dôvodu nadmernej korózie. Dalo sa tak predpokladať, že v crash teste bude výsledok tragický, nakoľko mohla byť karoséria oslabená. Iste, pri uvedení na trh získal Hyundai Getz 4 hviezdičky pri ochrane posádky a rovnako 4 hviezdičky pri ochrane chodcov, odvtedy sa však veľa zmenilo. Lenže auto obstálo aj dnes prekvapivo dobre. Deformačné zóny fungovali presne tak, ako mali, Prekvapivo malý bol aj posun pedálov smerom k vodičovi, airbagy aj pásy mali reakčný čas ako pri novom aute. Tento Hyundai Getz tak obstál mimoriadne dobre a vzhľadom na to, že takéto auto viete kúpiť aj za menej ako 1 000 € ide z hľadiska bezpečnosti o zaujímavú možnosť prísť k lacnému a spoľahlivému autu, s ktorým sa nemusíte báť vyraziť do premávky.

Zdroj foto: techzle.com

Zdroj foto: techzle.com

Zdroj: techzle.com

Zdroj foto: techzle.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Crash test 18 ročného auta, ako dopadlo?