Golf s výkonom Porsche? Nech sa páči!

VW Golf je autom s miliónmi priaznivcov po celom svete. Niet divu, mnohých uchvátil svojou nadčasovosťou a skvelými úžitkovými vlastnosťami. Tie očarili ľudí po celom svete. Pod kapotou Golfu boli počas jeho života najrôznejšie motorizácie, všimli si ho aj milovníci naozaj rýchlych kolies. Vyberať si mohli z rôznych rýchlych variánt, rovnako sa Golf stal terčom najrôznejších tuningových úprav. A táto je naozaj poriadne vydarená.

Golf alebo Porsche?

Pri výbere pekelne rýchleho auta v ľuďoch obvykle zvíťazí racionálny prístup, kedy je potrebné zvážiť aj pomer ceny a výkonu. A vtedy nevychádzajú superšporty práve najideálnejšie. V takomto prípade nastupuje hľadanie alternatív. Jednou z nich je aj tento VW Golf. O mimoriadne výkonnom kúsku informoval portál abt-sportsline.com. Spoločnosť ABT nie je len nejakou garážovou firmičkou, je renomovaným úpravcom. ABT je zárukou dokonalosti a čo je ešte lepšie, aj na jej úpravy sa vzťahuje záruka, takže o ňu vôbec neprichádzate.

Zdroj foto: abt-sportsline.com

VW Golf dostal od spoločnosti ABT niekoľko rôznych vylepšení. Aby si každý mohol vybrať svojho favorita. Začneme na základných špecifikáciách. Teda, základných, ide o tie výkonnejšie verzie, po zásahu tunerskej spoločnosti sú však niekde celkom inde. Golf GTD má o 30 koní naviac, celkovo 230 koní, obľúbený Golf GTI zaznamenal nárast až o 45 koní na 290 koní. Nuž a exkluzívna varianta Golf GTI Club ponúkne až 360 koní, čo je už fakt krásna hodnota. Najdôkladnejšiu starostlivosť si však vyslúžil VW Golf R, ktorý už štandardne disponuje viac než dostatočnými 320 konskými silami. Po zásahu v dielni ABT je na hodnote 384 koní, čo je len o 1 konskú silu menej, ako má Porsche 911 Carrera! Môžete tak mať Golf s výkonom Porsche! Bližšie podrobnosti ani cenu zatiaľ nepoznáme, poteší však fakt, že vzhľadom na koncern sa na takéto vylepšenie môže s najväčšou pravdepodobnosťou tešiť aj Octavia RS.

Zdroj foto: abt-sportsline.com

Zdroj foto: abt-sportsline.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Golf s výkonom Porsche? Nech sa páči!