Navigácia ich poslala tam, odkiaľ sa 5 hodín nevedeli dostať!

Technológia je fantastická vec a vie nám v mnohom extrémne pomôcť. Vďaka technológiám nemusíme robiť mnoho činností tak ako v minulosti, alebo dokonca vôbec. Napríklad také šoférovanie. Množstvo asistentov a senzorov je dnes už samozrejmosťou. Je mnoho vodičov, ktorí do auta bez tempomatu či automatickej prevodovky ani len nesadnú. Nuž a ako sa doba zmenila vo svete navigovania po ceste? Extrémne. Občas vie ale človeka technika pekne dobehnúť.

Kde máš tú mapu?

Niektorí si to ešte pamätáme, cestovanie na neznáme miesto v dobách bez GPS navigácie. Pre mnohých mladých vodičov dnes čosi absolútne nepredstaviteľné. A predstavte si takéto šoférovanie niekde v zahraničí. Mapa v rukách spolujazdca s nezmyselnou mierkou, kde len môžete tušiť, kde sa tá ktorá odbočka nachádza. A nutná znalosť orientácie, aby ste vôbec vedeli, kde na mape sa aktuálne asi nachádzate. Mnoho ľudí sa dnes slepo spolieha na navigáciu a nejeden z nás má iste v talóne príhodu, kedy sme sa dostali tam, kam sme vôbec nechceli. Svoje by o tom vedeli aj Nemci, o ktorých príbehu informoval portál patrika.com.

Zdroj foto: patrika.com

Skupinka Nemcov si v Indií požičala malý Hyundai i10, s ktorým sa rozhodla spoznávať ďalekú a exotickú krajinu. Pochopiteľne na cestovanie použivali GPS navigáciu, ktorej slepo verili, nakoľko nič lepšie nemali. Dostali sa do miesta, kde bola cesta kvôli rekonštrukcií uzatvorená. Navigácia im tak automaticky prepočítala najrýchlejšiu obchádzku, po ktorej sa vybrali. To však bola cesta, ktorá by sa nedala ani omylom nazvať ani len cestou tretej triedy. Navyše bolo pár dní dozadu daždivo a nevyužívali ju ani miestny, nakoľko vedeli, že by po nej ďaleko nedošli. Nemeckí turisti to však nevedeli a spočiatku cesta pôsobila zjazdne. Napokon však zapadli. Keďže bola cesta opomenutá aj miestnymi, dvojica z turistov sa musela vydať hľadať pomoc, ktorú našla až o 2 hodiny. S pomocou sa k autu vrátili s traktorom až po dlhých 5 hodinách, ktoré museli zvyšní turisti pri aute počkať. Nuž, aspoň to bolo pre nich poučenie do budúcna, aby človek nezabúdal hlavne na zdravý rozum a triezvy úsudok.

Zdroj foto: patrika.com

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Navigácia ich poslala tam, odkiaľ sa 5 hodín nevedeli dostať...