Auto po dôchodcovi: toto predáva 101 ročná starenka!

Predám auto po dôchodcovi, prvý majiteľ, garážované. Úvod ako z totálne neuveriteľného inzerátu, alebo zlého vtipu. Občas, naozaj len občas môže byť takýto inzerát naozaj aj pravdivý. Napríklad ako tento Opel Omega, ktorý sa predáva po dôchodkyni a je v naozaj dokonalom stave!

Klenot s logom Opel

Automobilka Opel bola ešte v deväťdesiatych rokoch mimoriadne obľúbenou značkou a v mnohých prípadoch konkurovala dokonca aj prémiovým automobilkám. Postupom času sa však hlavne kvôli kvalite a rôznym technickým problémom stala častým terčom posmechu motoristov, dnes sú jej predaje už len zlomkom z čias ich najväčšej slávy. Zo zlatej éry však pochádza tento Opel Omega, ktorý sa objavil na portáli eBay.de.

Zdroj foto: eBay.de

Ide o mimoriadne zachovalý kúsok z roku 1987 s 2 litrovým motorom pod kapotu. Agregát disponoval výkonom 116 koní, čo bolo na tú dobu naozaj dostatok. Atraktívny, praktický a priestranný sedan poskytoval aj pohodlie, ktoré sa mohlo rovnať s automobilmi prémiových značiek. Cena bola pritom výrazne atraktívnejšia. Aj na poli výbavy mal tento Opel Omega čo ponúknuť, posilňovač riadenia, centrál, automatická prevodovka či klimatizácia by boli v tej dobe u nás v časoch rozmachu Škody 120 a príchodu Favorita niečím totálne neuveriteľným.

Zdroj foto: eBay.de

Poďme k tomuto konkrétnemu kúsku. Extrémnym benefitom je jeho dokonalý stav. Za 34 rokov prevádzky najazdil len neskutočných 28 552 km! To je priemerný nájazd len okolo 70 km! Opel Omega stál navyše celý čas v garáži. Aký je dôvod tak malého nájazdu? Nuž, kúpil si ho muž, ktorý 2 roky po kúpe zomrel. Auto tak ostalo manželke, ktorá s ním príliš nejazdila. Navyše Opel Omega tejto generácie mal extrémne problémy s koróziou, majiteľka s ním však jazdila len za pekného počasia a tak ide o jeden z mála funkčných Oplov Omega na svete vôbec. Keďže má jeho majiteľka už 101 rokov, usúdila. že auto jej je zbytočné. V stave nového kusu je na predaj za cenu 6 850 €, čo je na starý Opel Omega dosť, no na auto v takomto stave, s tak nízkym nájazdom a zberateľskou hodnotou je táto cena stále veľmi fajn a aj bežný človek má možnosť kúpiť si skutočné raritu.

Zdroj foto: eBay.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Auto po dôchodcovi: toto predáva 101 ročná starenka!