Je Géčko málo výrazné? Brabus má 900 Rocket za takmer 600-tisíc

Ako by sa mohlo zdať, v ostatnej dobe netreba na tuningovej scéne Mansory. So šialenými a vizuálne ťažšie stráviteľnými výmyslami prichádza čoraz častejšie aj Brabus. Ten mal povesť trochu striedmejšieho úpravcu, ale len trochu, aj oproti Mansory. Teraz prichádza novinka postavená z Mercedesu Triedy G.

Novinka má názov Brabus 900 Rocket Edition a vyvoláva niekoľko otázok. Je zbytočný? Áno. Je prehnaný? Tiež áno. Bude vzbudzovať závisť susedov a balkánskych mafiánov? Veru, bude! A poriadnu. Toto auto je veľmi o predvádzaní seba samého.


Foto: Brabus

Extrémna premena toho, čo na začiatku bol úplne obyčajný Mercedes-AMG G63, je samotným Brabusom označovaná ako superšportové auto s obmedzenou sériou produkcie. Naozaj vznikne len 25 kusov tohto monštra a cena je 571 270 eur. Prihoďte niektoré individuálne prvky a 600-tisíc bude na displeji pokladne okamžite.

Ak začneme vzhľadom, tak najviac kričí balík karbónového rozšírenia, masívny otvor na nasávanie vzduchu na kapote, extrémne krídlo a aj 24-palcové zliatinové disky. Podobne je na tom transformácia interiéru. Nové kožené čalúnenie je na štyroch samostatných sedadlách, karbónové prvky obkladov, vlastne je tu všetko, čo by sa od takejto úpravy dalo čakať. Ten červený povrch niektorých dielov môže však byť trochu prehnaný.


Foto: Brabus

A prehnaný je aj motor. Pod kapotou sa skrýva výrazne prepracovaná verzia štvorlitra s usporiadaním V8, čo bolo v pôvodnom G63. Vlastne máločo ostalo pôvodné. Objem motora narástol až na 4,5 litra. Maximálny výkon už trochu naznačuje samotné označenie a neklame.


Foto: Brabus

Vylepšený a zväčšený motor má výkon až 663 kW (900 k) a krútiaci moment 1 250 Nm. Avšak taký krútiaci moment má motor. Aby neskončili jednotlivé komponenty pohonnej sústavy až príliš rýchlo, tak je radšej v aute obmedzený na 1 050 Nm, čo stále nie je málo.


Foto: Brabus

Toto veľmi málo aerodynamické vozidlo má s týmto výkonom schopnosť dostať sa na stokilometrovú rýchlosť len za 3,7 sekundy. A maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 280 kilometrov za hodinu. Motor by určite zvládol aj vyššie hodnoty, ale tie akosi nezvládajú pneumatiky. Veď okrem vysokej rýchlosti musia zvládať aj vysoké zaťaženie, keďže G nie je práve ľahké auto.

Ako teda spoznáte ruského prisťahovalca v Monaku? Už viete.


Foto: Brabus

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Brabus

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Je Géčko málo výrazné? Brabus má 900 Rocket za takmer 600-ti...