Dom na kolesách z bežnej dodávky

Chausson X550 je neobyčajný koncept domu na kolesách, ktorý kompaktnými rozmermi a praktickým využitím preistoru doslova berie dych. Presvedči sa sám.

Tento nový obytný voz dostal meno Chausson X550. Štedrý autodom, postavený na základe bežnej dodávky, prekvapí počtom miestností a spôsobmi využitia. Spája všetky atribúty pohodlného bývania. Priestor ponúka komfort spálne, kuchyne, jedálne a kúpeľne. Toto všetko ponúka na priestore necelých 6 metrov. Medailu za využitie priestoru rozhodne vyhráva tento návrh.

Je postavený na základe Fiatu Ducato. Presné rozmery. K dĺžke 5,99 metra, prirátaj šírku 2,1 metra. S výškou 2,75 metra dokonca porazí aj konkurenciu značky Mercedes. Pri dome na kolesách je na mieste nezostať pri ospevovaní veľkosti, ale práve naopak. Jednoduché manévrovanie a praktické rozmery pri parkovaní a jazdení tento pojazdný dom rozhodne má. Bez problémov sa dostane do väčšiny garáží a aj do podzemných parkovísk.

Delenie netradičnej domácnosti spočíva v rozdelení vozidla na 3 časti. Jedáleň ponúka rozkladací stôl s miestami na sedenie. Počet osôb na obede pritom rozširujú aj samotné predné sedadlá. Tento priestor možno v noci roztiahnuť po mocou funkčného riešenia, ktoré sa postará o pohodlnú a komfortnú spálňu. Touto premenou nenastáva situácia, že nemožno využívať vstup bočnými a vchodovými dverami. Tie sú naďalej plne funkčné.

Stredná časť je miestom pre kuchynský kút. Zabudni na obmedzené možnosti. Pred tebou sa pýši plne funkčný sporák s tromi platničkami, rúra a dokonca aj chladnička s objemom 139 litrov. Nutnosťou je drez s tečúcou vodou, ktorého funkčnosť zabezpečuje až 84-litrová nádrž s pitnou vodou. S týmto objemom disponuje aj nádrž na odpadovú vodu. Tá je využiteľná hneď niekoľkými spôsobmi. Hygienické priestory sa nachádzajú v zadnej časti vozidla. Pre zabezpečenie súkromia priestor člení sada výklopných dverí. Dá sa oddeliť aj priestor šatne.

Pri pohľade na tento automobilový dom si určite neveril, že toto všetko nájdeš pri tak kompaktných rozmeroch. A práve tu je ten "kumšt" a možno s určitosťou povedať, že ti tu počas cestovania nebude nič chýbať.

Najväčšia výhoda napriek tomu nespočíva vo vybavenosti a schopnosti poskytnúť prekvapivo útulné a dokonalé bývanie viacerým pasažierom. Najväčšou výhodou je cena. Doplnkovým vybavením je bojler s teplou vodou, batérie zabezpečujúce energiu až na niekoľko dní a nocí mimo inžinierskych sietí. Zaujíma ťa cena? Tá začína na sume 67 000 eur. To nie je veľa ani málo, vzhľadom k ponúkaným parametrov. Čo povieš?

Zdroj foto: chausson-motorhomes.com

Zdroj: chausson-motorhomes.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Dom na kolesách z bežnej dodávky