Bez krídla, či s krídlom? Porsche ukázalo 911 GT3 Touring

Porsche znova rozšírilo svoju ponuku modelu 911. Tentoraz ide o veľmi zaujímavú verziu GT3 Touring. Výkonom sa rovná okruhovo vyzerajúcemu špeciálu, ale reálne má trochu nenápadnejší vzhľad. Okamžite sa radí medzi najštýlovejšie 911, aké sú aktuálne v ponuke.

Ako základ pre Touring prichádza klasická 911 GT3 najnovšej generácie 992. Veľmi príjemnou správou pre každého, kto má rád autá je, že má atmosférický šesťvalec s objemom 4 litre. Z neho automobilka vydolovala z tohto motora 375 kW (510 k) a 469 Nm. Tí, ktorí sú zvyknutí na vyššie krútiace momenty si musia uvedomiť, že toto je stále atmosférický motor.

Foto: Porsche

Porsche 911 GT3 Touring potrebuje na zrýchlenie na stovku menej ako 3,5 sekundy a maximum je nad 300 kilometrov za hodinu. Najvýraznejšou zmenou oproti základnému GT3 je fakt, že Touring je nenápadný. Môže za to absencia masívneho krídla v zadnej časti.


Foto: Porsche

Recept je teda rovnaký ako v prípade predchádzajúceho 991.2 GT3 Touring. Miesto masívneho krídla je menšie výsuvné, ako má Porsche tradíciu. Zmena je však aj vpredu, nárazník má iné mriežky a lemy okolo okien sú hliníkové, nie čierne. Takisto je striebornej farby aj každá z koncoviek výfuku. No  a ak by boli náhodou pochybnosti, tak tie vyrieši pohľad na nápis pod prepojovacou časťou svetiel.


Foto: Porsche

Disky majú rovnaký priemer ako na štandardnej GT3, čiže 20 palcov vpredu, 21 vzadu. A rovnaké sú aj možnosti lakovania a tvorenia interiérových kombinácií. Touring má však naviac rozšírené kožené čalúnenie s čiernou kožou na vrchu prístrojovej dosky.


Foto: Porsche

Zaujímavá je aj ponuka prevodoviek. Sedemstupňová dvojspojková nie je jedinou v ponuke, tá obsahuje aj šesťstupňový manuál.

V porovnaní s klasickou okrídlenou GT3 nebude Touring drahší, ani lacnejší. Bude stáť rovnako.


Foto: Porsche

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Porsche

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Bez krídla, či s krídlom? Porsche ukázalo 911 GT3 Touring