VIDEO: čo dokáže na diaľnici 18 ročný Passat 1,9 TDI?

Autá z koncernu VW s motorom 1,9 TDI sú jednoducho legendami. Napriek tomu, že mnohé kúsky majú už cez 20 rokov, stále sa tešia popularite aj v bazároch. Tieto motory sú skrátka držiaky a síce s nimi pod kapotou nájdete hromadu pojazdných šrotov, nájdu sa aj unikáty zasluhujúce pozornosť. Medzi ne rozhodne patrí aj tento kúsok, ktorý napriek vysokému veku aj nájazdu dokazuje, že sa ešte ani zďaleka nehodí do starého železa.

Rýchle aj stabilné auto napriek všetkému

VW Passat generácie B 5 či B 5.5 sa na cestách stále objavuje v hojnej miere. A aj v bazároch ide o stále zaujímavý artikel. Hlavne s motorom 1,9 TDI pod kapotou. Jeden takýto kúsok sa objavil na YouTube kanáli topspeedgermany.

Ide o kúsok z roku 2003. Má teda za sebou už dlhých 18 rokov, no na videu tu nie je vidieť. Ide o mimoriadne zachovalý kus a nič nenasvedčuje tomu, že má za sebou už skutočne pomerne výrazný nájazd. Ide konkrétne o 275 000 km. Iste, tieto Passaty zvládnu pri dobrej starostlivosti aj dvojnásobok, no stále je to auto, ktoré bolo používané úplne bežne. Pod kapotou sa nachádza motor s výkonom 130 koní, čo dnes nepôsobí nijak závratne, no ten istý motor s tým istým výkonom malá prvá Fabia RS, ktorá bola mnohými považovaná za fajn dostupný športiak. Takže dynamika mu nechýba. A stále ide o motor, ktorý vie jazdiť za 5-5,5 litra nafty a servis nestojí veľa, nakoľko ho zvládne aj zručnejší kutil.

Zdroj foto: youtube.com

O dynamike svedčí aj video na danom YouTube kanáli. Tento VW Passat sa preháňa po nemeckej diaľnici tempom, na ktoré by ste tento Passat možno ani len netipovali. Na rýchlosti 150-160 km/h sa auto dostane prakticky ihneď, môžeme vidieť že ani hranica 200 km/h nie je problémom. Navyše na pohyboch volantu je zrejmé, že je Passat stále stabilný a dobre drží smer, čo je pri 18 ročnom aute naozaj obrovské pozitívum. Nuž, môžeme vidieť že ani staré auto, mnohými zatracované môže aj po rokoch slúžiť k plnej spokojnosti.

Zdroj: YouTube.com

Zdroj foto: YouTube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / VIDEO: čo dokáže na diaľnici 18 ročný Passat 1,9 TDI?