Extrémny nájazd s obyčajným Polom!

Vo svete automobilov sa občas objavia rarity s extrémnym nájazdom. Väčšinou ide o požieračov kilometrov, veľké diaľničné koráby alebo naftových pracantov s jednoduchými a spoľahlivými motormi. Ak sa v tejto spoločnosti objaví malé auto určené do mesta, je to ešte prekvapivejšie. Tento príklad dokazuje, že aj s malým autom sa dajú robiť veľké veci.

100 000 km ročne?

Ročný nájazd je vec vysoko individuálna, drvivá väčšina vodičov sa však hýbe v rozmedzí 10 - 20 000 km ročne. Nájdu sa aj výnimky, viac kilometrov zvládnu podnikatelia, vodiči z povolania či obchodní zástupcovia. Na vysoké nájazdy si však človek obvykle kúpi auto rozmerné a pohodlné. Alebo VW Polo. Jedno sa objavilo na predaj na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

VW Polo nie je práve autom, ktoré by si človek vybral v prípade, ak chce robiť veľké nájazdy. Jeho majiteľ si ho však kúpil s jasným zámerom, prekonávať porcie kilometrov, aké možno žiadne iné Polo za 2 roky nedalo. Iste, aj malé autá veľkostne narastajú a poskytujú už aj lepší komfort. Veď nové Polo je porovnateľne veľké ako Golf 4 generácie, ktorý bol vo svojej dobe predajný hit. Toto Polo ale nie je bežné, je v podstate v najvyššej špecifikácií a pôvodne stálo takmer 24 000 €! Už len týmto je to naozajstná rarita, za také peniaze si Polo kúpi skutočne málokto.

Zdroj foto: mobile.de

Nuž a o čo teda ide? Tento kúsok je z roku 2019, má teda len 2 roky. Pod kapotou má naftový motor 1,6 TDI, ktorý sa vyznačuje aj veľmi dobrou spotrebou. Šokujúci je ale nájazd, neskutočných 198 000 km! Za 2 roky! To je takmer 100 000 km ročne, poriadna porcia! Takýmto tempom by Polo zvládlo za 10 rokov magický 1 milión km! Lenže aktuálne je na predaj. Predná časť je jemne nabúraná, nemá to však vplyv na funkčnosť, je to len estetický defekt. Ale cena je naozaj atraktívna, 8 450 €. Vzhľadom na výbavu je to fajn ponuka, rovnako aj stav tohto auta je perfektný a pokojne by ste povedali, že má za sebou tak tretinu skutočného nájazdu. Iste, o približne navyše 4 000 € môžete mať Polo celkom nové, avšak ani zďaleka nie v takej výbave a ani s týmto motorom už nie je k dispozícií.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Extrémny nájazd s obyčajným Polom!