Touring Superleggera spravil z Ferrari 488 umelecké dielo

Niekedy máte auto, ktoré by potrebovalo trochu vylepšiť. A siahnete po rôznych doplnkoch. Ale ak máte veľa peňazí, tak si môžete dať spraviť niečo iné. V Touring Superleggera spravili z pôvodného Ferrari 488 Pista niečo jedinečné, čo sa skrýva za označením RH95.

Už samotné Ferrari 488 Pista je dokonale konštruktérsky navrhnuté auto. Avšak vizáž je veľmi podriadená funkcii. A dizajn sa teda dá vylepšiť. V Carozzeria Touring Superleggera sa však neunúvali s pridávaním spojlerov, ale zmenili kompletný dizajn auta.

Foto: Carozzeria Touring Superleggera

Nový RH95 je súčasťou modelového radu Aero, ktorý má karoséreň aktuálne vo svojom výrobnom programe. Z 488 Pista toho veľa nezostalo. Veď len samotné dvere sa skôr otvárajú na štýl niektorých McLarenov, čiže s Ferrari toho veľa spoločného nemajú. Takéto otváranie však má pomôcť nasadnúť do vnútra. Výrobca tohto špeciálu tvrdí, že toto vozidlo je možné používať každý deň.


Foto: Carozzeria Touring Superleggera

Ak by to nebolo jasné, tak všetky nové karosárske komponenty sú vyrobené z karbónu. Dôvod je jednoduchý, bola snaha o čo najnižšiu hmotnosť. Každý komponent z karbónom vystuženého plastu je vyrobený vákuovým vstrekovaním pri 120 stupňoch Celzia. Aj vďaka tomu je auto nielen ľahké, ale má aj dostatočnú pevnosť. Aj preto bude každý z 18 plánovaných kusov podrobený samostatným skúškam.


Foto: Carozzeria Touring Superleggera

Salvatore Stranci, riaditeľ Carozzeria Touring Superleggera o aute povedal: „Tento model, RH95, je ďalším míľnikom v histórii Touring Superleggera, ktorý prichádza 95 rokov po založení. Znova ním predvádzame našu schopnosť inovovať. Je to cvičenie, ktoré nás donútilo použiť, pre nás, nové materiály a konštrukčné postupy.“


Foto: Carozzeria Touring Superleggera

O pohon sa stará motor V8 s objemom 4,2 litra a s prepĺňaním. Výkon tohto agregátu je až 530 kW (720 k) a krútiaci moment 770 Nm je dostupný pri 3000 otáčok za minútu. To nie sú hodnoty, ktoré by malo Ferrari 488 Pista štandardne. Dokonca je zväčšený aj objem z pôvodnej hodnoty 3,9 litra. Carozzeria Touring Superleggera oznámila, že prerobila kompletne celé auto, aby bolo adekvátne k novej karosérii a zjavne sa toto odvážne tvrdenie týka aj motora.

Každému musí byť jasné, že cena takéhoto skvostu bude omnoho vyššia ako cena darcovského auta. Všetok ten vývoj predsa musí stáť hromadu peňazí a k tomu ešte použité materiály. Nie je trúfalé odhadovať cenu na milión a viac eur.


Foto: Carozzeria Touring Superleggera

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Carozzeria Touring Superleggera

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Touring Superleggera spravil z Ferrari 488 umelecké dielo