VW Golf IV pre fajnšmekra, toto je fakt rarita!

VW Golf je dodnes jedno z najpredávanejších a vo svojej podstate aj najbežnejších áut. Pre niekoho je stelesnením nudy ešte väčšej, ako sedieť týždeň v prázdnej miestosti, pre iného je to symbol dokonalého auta. Nech sa radíte na ktorúkoľvek stranu, musíte uznať že Golf IV bol svojho času totálnym bestsellerom. Produkoval sa v rokoch 1997 až 2006, mnoho z nich je na cestách dodnes. A nie sú to len tuctové modely s motorom 1,9 TDI, ale občas aj poriadne raritky. Ako napríklad táto!

Pestrosť ponuky ako sa patrí

Ak si dnes kupujete nové auto, obvykle máte na výber z trojvalca a nejakého výkonnejšieho štvorvalca. Prípadne sa tu nájde aj hybrid, tu to ale končí. Medzi motormi je obvykle značný výkonnostný rozdiel, v minulosti však nebolo raritou ak sa v ponuke našli 3 motory v rozmedzí tak 10-20 koní. Takú prestrú paletu mal aj Golf štvrtej generácie, jeden vzácny sa objavil na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Tento svetlý Golf IV z roku 2000 na prvý pohľad upúta akurát tak skvelým stavom, inak pôsobí celkom všedne. Jeho stav je však naozaj raritným, ako interiér, tak aj exteriér vyzerajú ako na novom aute. Má pritom za sebou 88 000 km, čo síce nie je vzhľadom na 21 ročné auto vôbec veľa, no stav tohto Golfu je taký, akoby absolvoval možno tak 5 000 km. Všetko je tu ako nové, žiadne škrabance, pre milovníka Golfu je to stelesnenie dokonalého kusu.

Zdroj foto: mobile.de

Raritný je však ešte z jedného dôvodu a ten sa nachádza pod kapotou. Boli tu totiž 6 valcové a aj 5 valcové motory. V tomto konkrétnom kuse tu je 2,3 litrový 5 valcový motor s výkonom 150 koní. V spojení s manuálnou prevodovkou a pohonom všetkých štyroch kolies šlo o naozajstný unikát. A tento kúkok všetko spĺňa. Raritnosť si uvedomuje aj súčasný majiteľ, ktorý si za tento Golf IV pýta 11 500 €! Iste, 21 ročný Golf štvrtej generácie kúpite aj za menej ako 2 000 €, toto je však unikát. Neocení ho každý a aj jeho budúci kupec bude jednoznačne zatvrdilý milovník Golfov, takému človeku však spraví nesiernu radosť.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / VW Golf IV pre fajnšmekra, toto je fakt rarita!