Bentley ponúkne športovejší pocit v Bentayge S

Po nedávnom facelifte jedného z najúspešnejsích modelov Bentley, konkrétne SUV Bentayga, prichádza úplne nová verzia, ktorá doteraz nebola dostupná. V Crewe spravili novú verziu s označením písmenom S, ktorá bude športovejšou alternatívou v ponuke a nebude ani v najmenšom konkurovať vrcholnému dvanásťvalcu.

Bentayga S je vlastne odpoveďou na náreky potenciálnych majiteľov, že si chcú užiť športovú jazdu aj v takto veľkom SUV. Možno to neboli náreky, ale len zmienka medzi rečou, ale Bentley týmto ľuďom pripravilo sériu, ktorá im splní všetky požiadavky.

Foto: Bentley

Skôr ako sa dostaneme k ostatným veciam treba poznamenať, že Bentayga S má podvozok s dlhým názvom Bentley Dynamic Ride System. Používa systém proti náklonom, ktorý pracuje s 48-voltovým systémom a Bentley hovorí, že je prvý v automobilovom priemysle, kto takýto systém používa. V priebehu 0,3 sekundy dokáže zareagovať na zmenu rozloženia hmotnosti vyrovnať náklon spôsobený odstredivými silami v zákrute. Vraj sprostredkuje optimálny kompromis medzi stabilitou karosérie a najväčšou priľnavosťou pneumatík.

Bonusom pri Bentayge S bude aj nastavenie riadenia s označením Sport. To má zabezpečiť lepší pocit v rukách a volante, ale nie je to jedinou zmenou po prepnutí režimu. Trochu sa priostrí reakcia na plynový pedál a podvozok stuhne o 15 percent, vďaka tomu, že sa zvýši tlak v podvozkovom systéme.


Foto: Bentley

V štandardnej výbave tohto modelu bude nový výfuk, ktorý má možnosť prepnutia klapky. A aby toho nebolo málo, tak automobilka prekopala aj systém usmernenia krútiaceho momentu tak, aby lepšie vyhovoval dynamickej jazde.

Motor ostal rovnaký ako v prípade ostatných V8. Má teda objem 4 litre, prepĺňanie a výkon 404 kW (550 k). Krútiaci moment má svoje maximum na hodnote 770 Nm. Stovka tomuto kolosu trvá len 4,5 sekundy a maximálna rýchlosť nie je nemecky obmedzená na 250, ale je posunutá až na 290 kilometrov za hodinu. Pritom Bentley tvrdí, že ak sa vodič trochu posnaží a pôjde úsporne, tak na jednu plnú nádrž prejde toto auto až 654 kilometrov.


Foto: Bentley

Automobilka nezabudla ani na vizuálne odlíšenie Bentaygy S od ostatných verzií. Niektoré prvky zvonka sú štandardne čierne a okrem toho sú predné a zadné svetlá výraznejšie zatmavené. Pribudol aj výraznejší spojler nad zadným oknom a delené oválne koncovky výfuku. Viac na premenu nie je treba a jednotliví zákazníci si môžu auto konfigurovať podľa seba v širokom spektre možností.


Foto: Bentley

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Bentley

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Bentley ponúkne športovejší pocit v Bentayge S