Toto je najviac ojazdené Bugatti na svete!

Na svete sú autá, ktoré si človek kúpi kvôli vysokým nájazdom a ich pohodliu a spoľahlivosti. Typicky ide o veľké sedany či kombíky s dieslom pod kapotou. Športiaky sú autá z opačnej kategórie, ich majitelia na nich často krát najazdia len zopár tisíci kilometrov, čisto len pre radosť na dobrej ceste či na okruhu. Bugatti Chiron bezpochyby patrí do tej druhej kategórie. Je tu však kúsok, ktorý má nájazd ako celkom bežné auto.

Bugatti Chiron ako pracovný nástroj

Šoférovať Bugatti Chiron je pre mnohých tajným snom. No tento konkrétny kúsok bol pre niekoho pracoviskom. Nešlo o žiadného zazobaného kuriéra, slúžil ako vývojový prototyp. O zaujímavom kúsku informoval portál motor1.com.

Zdroj foto: motor1.com

Toto Bugatti Chiron nesie označenie 4-005 a je z roku 2013. To by nebolo ničím nezvyčajným, no tento kúsok slúžil ako vývojový prototyp. Bugatti bolo pri vývoji niekde úplne inde ako konkurencia. Obvyklé je totiž mať vývojový prototyp a po uvedení nového modelu sa prototypu skrátka zbaviť. Bugatti však Chiron vyvýjalo priebežne a vylepšovalo ho aj počas jeho produkčných rokov. A tento automobil si prešiel naozaj extrémnymi podmienkami. Za 8 rokov života totiž absolvoval až cez 74 000 km! Iste, vo svete bežných áut to nie je nič prekvapivé, no majitelia Bugatti najazdia so svojimi autami v priemere len okolo 2 600 km, čo je šialený rozdiel. Toto auto tak najazdilo 30 násobne viac, ako je priemer.

Zdroj foto: motor1.com

Nuž a testy to boli naozaj pomerne drsné. Tento Chiron absolvoval aj dlhé 10 hodinové jazdy, ktoré bežný majiteľ takéhoto auta asi nikdy nespraví. Dôvodom bolo otestovať pohodlnosť auta aj pri dlhých presunoch. Jazdil na okruhoch, v Amerike, kvôli otestovaniu jazdných vlastností v rôznych klimatických podmienkach bol v Južnej Afrike aj v Škandinávií. Má za sebou viac než dosť, Bugatti robilo všetko preto, aby s ich Chironom boli spokojní zákazníci po celom svete. No a testovací prototyp práve odchádza do dôchodku, je dosť pravdepodobné, že ako najojazdenejšie Bugatti Chiron bude aj v múzeu automobilky.

Zdroj foto: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto je najviac ojazdené Bugatti na svete!