Nový Papamobil pápeža Františka - Elektrický Fisker

Pápež František sa čoraz častejšie vyjadruje k otázkam moderného života. Už dlhšie je známy svojou vášňou pre ekológiu. Jeho vozový park sa rozšíril o nový Papamobil, elektrický Fisker

Nejedná sa o prvý plne elektrický automobil v garáži jej svätosti. V jeho vozovom parku dostali miesto výnimočné automobily zvučných značiek. Nájdeme tu Papamobil Triedy G, Lamborghini Huracan a približne ročnú ozdobu, výnimočnú Toyotu Mirai na vodík.

Zdroj foto: fiskerinc.com

Najhorúcejšia novinka sa ešte ani nedostala do sériovej výroby. Tento stroj postavia špeciálne pre pápeža Františka. Novou ozdobou je elektrický Fisker Ocean. Tento automobil však nesleduje len dopad na životné prostredie počas jazdy. Rovnako berie do úvahy použité materiály. Interiér je takmer celý vyrobený z materiálov, ktoré vznilkli zrecyklovaním fliaš a iných plastov, vylovených z oceánu. Práve kvôli tejto vlastnosti dostal Fisker svoje meno. Fisker Ocean zaujme nielen pápeža.



Zatiaľ síce nedošlo k oficiálnemu doručeniu a pápež videl automobil len na nákresoch a skicách. Pôsobivé obrázky však hovoria veľa o jeho ekologicky významných vlastnostiach. Kedy bude nový Papamobil doručený? Stane sa tak budúci rok v čase, keď tento skvost príde oficiálne na trh v sériovej podobe. Zaujímavý parameter na záver? Akcelerácia z 0 na 100 km/h za 3 sekundy! Ako Dojazd na jedno nabitie okolo 480 kilometrov ako bonus!

Zdroj foto: fiskerinc.comZdroj foto: fiskerinc.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nový Papamobil pápeža Františka - Elektrický Fisker