Suzuki Jimny Long ak zaujímavá 5-dverová verzia

Suzuki Jimny Long sa ako päťdverová verzia ukáže už čoskoro. Bude sa na čo pozerať a tento off-road rozhodne mčo ponúknuť.

Malý a mocný. Taký je miniatúrny off-road Suzuki Jimny. Pre potešenie mnohých, teraz prichádza aj v päťdverovej podobe. Japonský výrobca sa rozhodol, že nenechá nič na náhodu. Zaujímavé parametre, šikovné rozmery a praktické vlastnosti. Je niečo, čo tento hrdina nemá?

Ďalšie prekvapenie? Jimny Long by mal zamieriť aj do Európy. Áno, dočkáme sa konkurencie pre off-road rivalov, ktorí kraľujú terénu v našich končinách. Ruský ilustrátor, Nikita Chuicko, sa postaral o zmeny dizajnu, ktoré predĺžili dĺžku aj rad potenciálnych zákazníkov. Zmeny budú, v porovnaní s krátkou verziou, rozsiahlejšie.

Nová generácia Suzuki Jimny prichádza opäť s pevnou rámovou konštrukciou a tuhými nápravami. Najväčší zádrhel na ceste za úspechom? Emisie. Teraz však prichádza na rad zmena stratégie. Predtým sa totiž nedarilo vykompenzovať vyššiu spotrebu čistým elektromobilom ani plug-in hybridom. Kvôli tomu poznáme Jimny len v úžitkovej dvojmiestnej verzii, v triede M1. Tá ponúka voľnejšie emisné normy.

Príchod na trh je plánovaný na budúci rok. Jimny Long sa predĺži o 300 mm, a narastie o túto hodnotu z dĺžky 3,4 metra. Výsledkom je viac priestoru pre posádku aj batožinu. Netreba sa báť zníženiu priechodnosti v teréne, stále sa dostane pod hranicu dĺžky 4 metre.

Jimny Long sľubuje silnejší pohon, ktorý zabezpečí preplňovaný 4-valec 1,4 BoosterJet s mild-hybridnou sústavou. Táto pohonná jednotka je známa z Vitary, SX4 S-Crossu a Toyoty Swift Sport. Jimny kvôli tomu podstúpi rad úprav a bude mať po novom pozdĺžne uložený agregát, redukčný prevod a špecifický pohon oboch náprav s pripojiteľnými prednými kolesami. Veľa ša šušká práve o zmene dizajnu. Jimny Long však uisťuje zákazníkov, že sa môžu tešiť na praktickejšiu aj imidžovejšiu alternatívu,

 

5-dverová novinky má schádzať z výrobnej linky závodu Suzuki v Indii. Jimny však ani napriek tomu neuvažuje zmeniť svoje pohnútky dostať sa na európsky trh.

Vďaka mild-hybridnej technológii, všetko nasvedčuje tomu, že nový model Suzuki podlezie emisné normy a nič mu nezábrani v príchode na trh. Ostáva popriať praktickejšiemu modelu veľa šťastia v boji s konkurenciou.

Zdroj foto: kolesa.ruZdroj foto: kolesa.ruZdroj foto: kolesa.ruZdroj foto: kolesa.ruZdroj foto: kolesa.ruZdroj foto: kolesa.ruZdroj foto: kolesa.ruZdroj foto: kolesa.ru

Zdroj: kolesa.ru

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Suzuki Jimny Long ak zaujímavá 5-dverová verzia