Facelift Bentley Bentayga od Mansory je celkom umiernený

Bentley pri facelifte trochu zmenil vizáž svojho jediného SVU v ponuke, modelu Bentayga. To ale znamená, že do rovnakého procesu sa musí zapojiť aj každý jeden úpravca, ktorý mal balíky pre pôvodnú verziu. Vie to aj Mansory a update dielov nedopadol katastrofálne.

O Mansory je známe, že dokáže spraviť šialené veci s autami, prevažne luxusnými. Ale Bentayga je, až prekvapivo, celkom príjemná na pohľad. Modelový rok 2021 teda aj v príprade úpravy od Mansory prináša facelift, rovnako ako sa to prejavilo na sériových kusoch.


Foto: Mansory

Základom všetkých vylepšení je použitie čierno-čiernej farebnej témy. Tú prerušujú len občasné červené detaily. Celá karoséria je rozšírená lemami blatníkov a prahmi a Mansory ku kompletu pridáva aj 23-palcové zliatinové disky. Je asi jasné, že, pri cene tejto úpravy, sú všetky pridané diely vyrobené z karbónu.


Foto: Mansory

Na boku pribudlo niekoľko otvorov, ktoré sa tvária ako odvetrávacie, či nasávacie, ale nemajú zásadne inú funkciu ako šokovať a zaujať. Vzadu je najviditeľnejší extrémny difúzor, ktorý je medzi koncovkami výfuku a až potom oko padne na dve krídla, jedno pod oknom, jedno nad oknom. Spomenuté červené akcenty sú na diskoch. Tie majú po okraji červený pásik, aby aspoň trochu roztrhal celočiernu tematiku.


Foto: Mansory

Nový je aj karbónový kryt motora, znova s červeným pásom a červeným nápisom. Pod kapotou je V8 s objemom 4,0 litra, ktorý v Mansory tiež trochu upravili. Má nové turbá, nové nasávanie a aj nový výfukový systém so športovými katalyzátormi. Po úpravách V8 produkuje výkon 559 kW (750 k) a krútiaci moment je nemenej masívnych 1020 Nm. Tieto čísla dostávajú v Mansory upravený motor V8 nad to, čo ponúka W12 v Bentayge Speed.


Foto: Mansory

Niekoľko zmien prichádza aj v interiéri. Téma je zase rovnaká. Čierna s červenými prvkami. Najviac červenej vidno na sedadlách, kde sú nimi čalúnené celé bočné pásy. Na červenom kúsku operadla svieti čierny názov úpravcu. Prešívanie s diamantovým vzorom je pre Mansory samozrejmosťou, rovnako ako kožené koberčeky.

Zaujímavé sú karbónové obkladové panely, ktoré nemajú klasickú štruktúru, ale vyzerajú ako zložené z pretkávaných struniek. Je však jasné, že táto téma nie je jediná, ktorú Mansory dokáže vytvoriť. Všetko závisí od peňaženky zákazníka a od jeho vkusu. Fantázii sa medze nekladú a ani požiadavka zákazníka má vyššiu prioritu ako vkusnosť vozidla.


Foto: Mansory

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mansory

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Facelift Bentley Bentayga od Mansory je celkom umiernený