Elektrický koncept Mercedes-Benz EQT ukazuje ako bude vyzerať Trieda T

Mercedes rozšíri ponuku modelov o novú triedu. Bude ňou T a ako bude vyzerať je zrejmé pri pohľade na koncept EQT, čo je vlastne elektrická verzia. Zatiaľ sa predvádza ako parádny koncept, ale dostane sa aj do sériovej produkcie hneď s viacerými verziami.

Mercedes Triedy T bude príbuzný s Renaultom Kangoo. Ten sa ukázal naozaj len nedávno a vyzerá to tak, že posunie vnímanie vozidiel tejto kategórie. O posun týchto malých úžitkových áut smerom ku osobnému využitiu sa dlhodobo stará aj Citroën Berlingo so súrodencami a ešte viac sa toto ukazuje pri Volkswagene Caddy.

Foto: Mercedes-Benz

Nový koncept naznačujúci budúci sériový model vyzerá futuristicky. Má úzke predné svetlá a kryt prednej časti s diamantovým efektom. Už to nie je maska chladiča, aspoň nie v tomto prípade, lebo koncept poháňa elektromotor a ten nepotrebuje veľkú masku chladiča s rebrovaním. Koncept tiež predvádza obrovské disky s priemerom až 21 palcov.


Foto: Mercedes-Benz

Je teda jasné, kam sa zaradí Trieda T. Bude priamym konkurentom Caddy, ale kľudne tých najluxusnejších verzií s výbavou Style. Malé MPV, keďže osobná verzia bude mať od dodávky trochu ďaleko, bude tam veľký rozdiel. Asi taký ako je v súčasnosti medzi Vitom a Triedou V.


Foto: Mercedes-Benz

Ale to neznamená, že Mercedes zanevrie na úžitkovú verziu. Vlastne z jedného auta budú dva modely. Citan a eCitan v úžitkovej sekcii spektra a Trieda T a EQT medzi osobnými autami. Veľkým pozitívom bude použitie posuvných bočných dverí, ktoré zľahčujú manipuláciu, či skôr nastupovanie a vystupovanie v tesných priestoroch. Na nastupovanie sú naozaj nutné posuvné dvere na oboch stranách, keďže tento model bude mať až sedem miest.


Foto: Mercedes-Benz

Mercedes pre všetkých siedmich použil naozaj oborvský sklený strešný panel. Aj napriek kompaktnému výzoru konceptu EQT je jeho veľkosť až prekvapivá. Na dĺžku má 4945 milimetrov, šírka dosahuje 1863 milimetrov a výška 1826 milimetrov.

O technických detailoch toho Mercedes veľa neprezradil, ale Trieda T bude veľa čerpať z ponuky Renaultu Kangoo. Môžeme sa tak tešiť na 1,3-litrový benzínový turbomotor, ktorý už pracuje v predokolkových menších Mercedesoch dlhšie a tiež bude v ponuke aj naftový 1,5-litrový turbodiesel. Sériová verzia Triedy T bude v ponuke už niekedy koncom tohto roka. Po Citane to bude naozaj príjemná zmena k lepšiemu.


Foto: Mercedes-Benz

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mercedes-Benz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Elektrický koncept Mercedes-Benz EQT ukazuje ako bude vyzera...