Mercedes-Maybach bude mať šesťvalec pre tých, čo sú bohatí, ale nechcú platiť dane

Veľa automobiliek postupne rozširuje paletu motorov pre svoje modely. A výnimkou nie je ani Mercedes so svojou limuzínou Triedy S, ktorá nesie druhé meno Maybach. Aktuálne prichádza nová verzia so šesťvalcom pod kapotou. Teraz je v ponuke len V8 a určite všetci čakajú na V12 ako rivala Rolls-Royce.

Maybach Triedy S je jedným z dvoch modelov s takýmto označením. Tým druhým je terénnejšie zameraný GLS. Ten už na Slovensku určite behá, na instagrame sa ním pochválil jeden z popredných slovenských reperov. Sedan však má trochu viac elegancie a jeho nová verzia je celkom prekvapením.

Foto: Mercedes-Benz

Šesťvalec však nebude univerzálne dostupným artiklom a bude určený len pre jednu krajinu. Nie, Slovensko to nie je. Ak tipujete Čínu, ste na dobrej adrese. Reálne nie je dôvodom nadpisové bohatstvo, ale brutálne dane, ktoré Čína uvalila na autá s väčším objemom motora.

Označenie motora bude S480. Radový šesťvalec bude fungovať po boku štvorvalcovej Triedy G a štvorvalcového CLS. Verzia S480 bude teda výlučne čínskou záležitosťou, avšak existuje potenciál, že by sa v priebehu najbližšej doby mohol objaviť Maybach S450 aj v Európe. Bol by polovicou toho, čo očakávame ako vrchol ponuky, aspoň teda počtom valcov.


Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Maybach S480 má teda výkon 270 kW (367 k), krútiaci moment 500 Nm a všetko funguje s deväťstupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies 4Matic. Táto verzia má dokonca aj mild-hybridný doplnok s názvom EQ Boost. Aj napriek menšiemu počtu valcov je na stovke za rešpektovateľných 5,8 sekundy. Maximum je už tradične obmedzené na 250 kilometrov za hodinu.


Foto: Mercedes-Benz

Čo sa týka vnútra auta, stále je tým istým, aj napriek menšiemu motoru. Stále je dostupný všetko luxus a priestor, ktorý ponúka verzia s osemvalcom. Reálne však predstavuje radový šesťvalec imidžový problém len v prípade, že majiteľ nezaškrtne pri konfigurácii odstránenie označenia vozidla. Inak bude šesťvalec pod kapotou celkom nepozorovateľný a je možné, že bude mať o trochu kultivovanejší chod ako V8.


Foto: Mercedes-Benz

Dá sa povedať, že takýto Maybach nemá konkurenciu. Rolls-Royce so šesťvalcom je iba v prípade vypnutia časti valcov a Bentley čaká na novú generáciu Mulsanne, alebo jeho náhradu. Tu bude skôr otázka, či naozaj treba Maybach, alebo by stačila aj predĺžená verzia napríklad konkurenta, BMW radu 7.


Foto: Mercedes-Benz

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Mercedes-Benz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mercedes-Maybach bude mať šesťvalec pre tých, čo sú bohatí, ...