Bentley Continental GT Speed už je aj s otvorenou strechou

Leto ide a kabriolet k nemu neodmysliteľne patrí. Tesne pred sezónou svoju novinku predstavila aj automobilka Bentley. Je ním Continental GT Speed vo verzii Convertible. Má látkovú skladaciu strechu a pôsobí aj po jej nasadení veľmi elegantne.

Celý mechanizmus strechy je celkom rýchly, otvorenie, či zatvorenie zvláda za 19 sekúnd. Strecha môže mať, celkom prekvapivo, až sedem rôznych farieb, ktoré sa dajú zvoliť pri konfigurácii. A osem odtieňov môže mať jej vnútorná vrstva.


Foto: Bentley

O možnostiach kombinácií exteriéru a interiéru ani netreba hovoriť. Veď len vnútri môžete zo štandardného vzorkovníka zvoliť aj dvojfarebnú kombináciu, pričom máte na vyber z 15 hlavných farieb čalúnenia a 11 sekúndárnych. Ale to nie je všetko a Mulliner neskôr ponúkne individualizáciu aj pre šialenejšie požiadavky.

Výrazným rozdielom oproti kupé sú predné sedadlá, ktoré prichádzajú s fúkaním na krk, ako to luxusné kabriolety už majú bežne. Bentley oznámil, že tento systém bude môcť fúkať ešte teplejší vzduch a zároveň budú ventilátory tichšie.


Foto: Bentley

Nový otvorený model bude mať motor ako kupé, čo znamená 6 litrov objemu, usporiadanie 12 valcov do W a výkon až 485 kW (660 k). Krútiaci moment je nemenej extrémnych 900 Nm. Tento veľký kabriolet má osemstupňovú automatickú prevodovku s dvomi spojkami.

Aj napriek hmotnosti cez dve tony dokáže Continental GT Speed Convertible zrýchliť na stovku za menej ako 4 sekundy, len o desatinu neskôr ako to zvládne kupé. Maximálna rýchlosť, optimálne s natiahnutou strechou, je 335 kilometrov za hodinu.


Foto: Bentley

Continental GT Speed Convertible sa nezľakne ani zákrut, veď okrem pohonu všetkých kolies má aj natáčanie všetkých kolies a elektronicky ovládaný zadný diferenciál. Má tiež aktívny podvozok z aktívnymi dorazmi a systémom stabilizátorov. V štandardnej výbave má klasické kovové brzdové kotúče, ale za príplatok je možné vymeniť ich za sadu keramických. To sa však asi veľmi na Francúzskej riviére hodiť nebude, keďže tie vedia naozaj pekne pískať.


Foto: Bentley

Medzi konkurentov tohto modelu sa dá zaradiť BMW radu 8 kabriolet, výkonovo je najbližšie M8, Mercedes-Benz triedy S, tiež verzia kabrio, ale optimálne S63 AMG. Audi konkurenta nemá a Rolls-Royce Dawn je trochu drahší a naviac netrpezlivo čaká na nástupcu, ktorý bude postavený na základoch nového Ghostu. Nový kabriolet Bentley bude možné objednať už onedlho. Najbližší díleri sú vo Viedni, Budapešti, Katowiciach a Prahe.


Foto: Bentley

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Bentley

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Bentley Continental GT Speed už je aj s otvorenou strechou