Nový Renault vlastne ani nie je Renault!

Súčasný svet automobilov je v mnohom odlišný ako ten, ktorý sme poznali pred pár desaťročiami. Dnes je už takmer každá automobilka súčasťou nejakej nadnárodnej skupiny. Automobilky sa zlučujú a spolupracujú buď úplne verejne, alebo čiastočne skryto. Renault je jednou z tých, ktorá má spolupráce takmer všade.

Čína nepraje každému

V dnešnom svete takmer vždy platí, že Čína je pre automobilky zemou zasľúbenou. Je to najväčší trh na svete, mnoho etablovaných automobiliek má v Číne dokonca lepšie predaje, ako v Európe. Nemusí to však byť pravidlom. Svoje o tom vie Renault. Vstúpil na čínsky trh, no predal tu len pár stovák automobilov, čo je na tak veľkú krajinu naozaj zanedbateľné číslo. Preto sa Renault rozhodol pod sojou značkou v Číne nepokračovať a s Číňanmi sa spolupodieľa na vzniku novej značky Ezoom, o ktorej informoval portál insideevs.com. Dokonca aj samotný znak je čímsi medzi čínskym symbolom a logom Renaultu. Nuž a cieľom je priniesť to, čo je dnes trendy. Nie, nebude to SUV, bude to lacný elektromobil. Pôjde o Ezoom Yi.

Toto auto na prvý pohľad vôbec nepôsobí ako z Číny. Jeho dizajn má na svedomí do značnej miery práve Renault, čo je zrejmé aj z jeho európskych tvarov. Čo sa týka výbavy alebo ceny, to zatiaľ nepoznáme. Určite však pôjde o jeden z najlacnejších elektromobilov, Ezoom Yi má byť akousi elektrickou Daciou. Čo sa týka výkonu, 147 elektrických koní stačí na maximálku 140 km/h. Dojazd by mal činiť okolo 350-400 km, to sú však hodnoty na papieri, realita bude tak prinajlepšom o tretinu nižšia. Samozrejme záležať bude hlavne pochopiteľne na jazdnom štýle. Renault sa chce vo svojej stratégií zamerať hlavne na elektromobilitu, čoho dôkazom je aj Ezoom Yi. A možno mu spolupráca na vývoji tohto lacného elektromobilu pomôže aj pri nejakom obdobnom projekte zameranom na Európu.

Zdroj foto: insideevs.com

Zdroj foto: insideevs.com

Zdroj: insideevs.com

Zdroj foto: insideevs.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nový Renault vlastne ani nie je Renault!