Keď svoj Rolls-Royce Phantom zladíte so šálkami a tanierikmi

Niektoré pohnútky ku kúpe auta sú zvláštne. V Japonsku sa našiel človek, ktorý si objednal Rolls-Royce Phantom a nechal si ho pripraviť podľa obľúbenej série keramiky zo 16-teho storočia. Také extentrické, až to musí byť dokonalé. Auto sa celým názvom volá Rolls-Royce Phantom Oribe.

Automobilka na príprave tejto špeciality spolupracovala s módnym domom Hermes. To však nie je prvýkrát, čo Hermes pracuje na príprave auta. Americký realitný magnát Manny Khoshbin už má takto vytvorené Bugatti Chiron a tiež McLaren Speedtail. Keby nie je nový majiteľ z Japonska, tak by sme tipovali, že toto bude tiež Mannyho počin.

Foto: Rolls-Royce

Phantom má dvojfarebné lakovanie, ktoré má  vo vrchnej časti charakteristickú zelenú Oribe, ktorú automobilka vytvorila špeciálne pre tohto klienta. Celý proces skúšania trval 7 mesiacov. Spodná časť je krémovo-béžová. Je to presný odkaz na keramiku Oribe.

Nový majiteľ bude Rolls-Royce používať ako doplnok ku súkromnému lietadlu, ktoré tiež bude mať odtieň zelenej ako spomínaná keramika. Tu je však ten závažný detail. Rolls-Royce poskytne túto farbu aj na nalakovanie lietadla, čo je naozaj zaujímavý krok, toto automobilka robí veľmi zriedka.


Foto: Rolls-Royce

Vnútri pokračuje rovnaká téma ako vonku. Sedadlá sú čalúnené kožou Hermes Enea zelenej farby. Rovnaká koža je aj na volante, páke prevodovky, držiakoch na strope a otočných ovládačoch klimatizácie. Svoje miesto našla zelená koža aj na prístrojovej doske. A tiež sú vnútri rovnaké béžové detaily, aby všetko ladilo zo zovňajškom. Akurát odtieň je viac biely s názvom Seashell White.


Foto: Rolls-Royce

Najbrutálnejším prvkom interiéru však nie je ani chladnička na šampanské, ani kombinácia farieb, ale prekvapivé kryty reproduktorov. Kým väčšina áut sa uspokojí s plastami, tie lepšie majú kovové kryty, v prípade Phantomu Oribe to je však naozaj extrém. Kryty sú z dreva. Sú z orechového dreva z otvorenými pórmi, ktoré je použité aj na iných plochách. Toto drevo je aj na stredovej konzole, ktorá sa tiahne až medzi zadné sedadlá a tiež na sklopných stolíkoch.


Foto: Rolls-Royce

Ako celok vyzerá interér fantasticky, najmä s motívom, tiež na dreve, ktorý je skrytý pod sklom. Avšak zvonka je najmä vzadu vizáž trochu zvláštna, nakoľko béžová farba vlastne pokrýva veľkú časť zadného nárazníka. Je však jasné, že toto bol zámer.


Foto: Rolls-Royce

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Rolls-Royce

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Keď svoj Rolls-Royce Phantom zladíte so šálkami a tanierikmi