7 miestne SUV Honda pod 10 000 €?

Veľké SUV-čka sú dnes populárne v každom ohľade. Kedysi chcel veľké auto človek, ktorý toho chcel veľa previezť. Auto s vysokým podvozkom chcel človek, ktorý často jazdil do terénu. Dnes chce SUV každý, riaditeľ firmy, výrobný robotník, blondínka z baru, aj otec veľkej rodiny. A práve pre veľké rodiny bude prioritne určená novinka z dielne Hondy.

Honda, endemit Európy?

Značka Honda bola ešte pred pár rokmi na našich cestách úplne bežným a tuctovým autom. Nejaká Honda sa jednoducho nachádzala na každom rohu. Dnes je situácia celkom odlišná. Stretnúť Hondu na ceste sa rovná už takmer sviatku. Predaje niekdajšej japonskej legendy v Európe kontinuálne klesajú. Úpadok predajov Hondy je zrejmý, kým v roku 2007 predala v Európe cez 311 000 nových áut, v roku 2020 to bolo len niečo cez 81 000 kusov. Je to extrémny pokles a ďalší z dôvodov, prečo sa Honda zameriava hlavne na východné trhy a na USA. Tam predáva desiatky miliónov áut, Európa je tak už len do počtu. Európa skrátka nie je trhom, na ktorom dokáže Honda expandovať. Zameriava sa na iné krajiny a práve pre ne chystá naozaj atraktívnu lahôdku. Informoval o nej portám carscoops.com.

Zdroj foto: carscoops.com

Honda N7X je mimoriadne zauímavým autom. A to už na prvý pohľad. Zaujme hlavne Európana, nakoľko jej črty sú presne podľa našej chuti. Rýdzo japonský dizajn z niektorých predošlých modelov nesadne každému, toto je ale naozaj vydarený kúsok. Veľká škoda, že sa nebude predávať aj u nás. Bol by to totiž hit. Nová Honda je určená na trh juhovýchodnej Ázie, kde japonská automobilka vníma ohromný potenciál. Veľa informácií o novej Honde N7X nemáme, avšak má prísť v konfigurácií 2+3+2, čiže odveze aj poriadne početnú rodinu. Pod kapotou bude 1,5 litrový 4 valcový motor a 1 litrový 3 valec s turbom, oba s výkonom 125 koní. Viac toho nevieme, len informáciu, že predpokladaná cena by mala byť pod hranicou 10 000 €. S takouto cenovkou by sa z Hondy N7X u nás iste stal hit, žiaľ môžeme len snívať.

Zdroj foto: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

Zdroj: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 7 miestne SUV Honda pod 10 000 €?