Toyota Yaris je tu ako SUV!

Toyota Yaris bola roky považovaná za stelesnenie dokonalého malého mestského auta. To platí aj dnes, no pokúsila sa pozrieť aj do iného sveta, do sveta SUV-čiek. Skúsila spojiť minimalizmus klasického Yarisu a výhody SUV a prichádza s kompaktným modelom Yaris Cross.

Kompaktné a praktické

Toyota Yaris Cross ide v súčasnom trende SUV-čiek. Tie sa na cestách stávajú už takmer štandardom. To, že sa ním stane malé mestské auto je pomerne prekvapivé, z komerčného hľadiska však môže ísť pre Toyotu o veľmi úspešný krok. O novinke informoval portál autoexpress.co.uk.

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Čo sa týka rozmerov, novinka meria takmer 4,2 metra, čo je o 24 cm viac, než pri bežnom Yarise. Je to spôsobené aj robustnejšou karosériou, rázvor náprav je totiž totožný, ako pri bežnom Yarise, z nárastu tak v kabíne prosperovať nebudete. Pochopiteľne však poteší vyššia svetlá výška. Čo sa týka podrobností, je to zatiaľ pod rúškom tajomstva, k dispozícií budú však rôzne výbavy, z ktorých si iste vyberiete. Napríklad stupeň Premiére s dvojfarebnou karosériou či koženým čalúnením bude ideálom pre milovníkov dizajnu. S balíkom Adventure zas získate strešné lyžiny či ochranu spodnej časti auta pod nárazníkmi. Pod kapotou bude ten istý motor, ako pri bežnom Yarise, 1,5 litrový trojvalec, k dispozícií bude aj jeho hybridná verzia. Nuž a cena? Model je k dispozícií zatiaľ len v predpredaji, jeho cena štartuje na 16 490 €, čo je o 3 700 € viac ako v prípade bežného Yarisu.

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Zdroj: autoexpress.co.uk

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toyota Yaris je tu ako SUV!