Toto je najväčšie SUV z dielne VW!

VW je celosvetovo jednou z najpopulárnejších automobiliek. Jej modely stretneme v podstate takmer všade. Má aj mnoho modelov, ktoré su pre nás extrémne exotické, pretože málokto vôbec o ich existencií vie. Nuž a niektoré skutočne prekvapia.

Keď je Touareg drobcom

Keď sa povie veľké SUV z dielne VW, mnohým sa ako prvý vybaví VW Touareg. Portál autoweek.com informoval o aute s logom VW, ktoré je svojimi rozmermi tým najväčším sériovým SUV z portfólia značky. Ten vychádza z modelu s názvom SMV, ktorý je v Číne známy už od roku 2019. Jeho evolúciou je VW Talagon, ktorý vznikol v spolupráci s čínskou automobilkou SAIC. A rozmery sú naozaj úctyhocné.

VW Talagon meria až 5,15 metra, čo je dostatok na 3 rady sedadiel. Šestica pasažierov bude disponovať maximálnym komfortom, vďaka samostatným kreslám. Ak budete potrebovať prevážať čosi naozaj objemné, už nebudete potrebovať požičiavať dodávku. 2 741 litrov je hodnota, ktorá určite uspokojí aj najnáročnejších chalupárov. Takmer 3 metrový rázvor poskytuje dostatok priestoru na najrlznejšie účely. V interiéri je to klasický VW so všetkým komfortom. Moderná prístrojová doska, ambientné osvetlenie, VW Talagon aj zvnútra reprezentuje tak, ako sa patrí. Pre niekoho však môže byť sklamaním pohon. Predsalen, 2 litrový 4 valcový motor s výkonom 186 nie je na vyše 5 metrové auto úplne presvedčivá hodnota. V takomto prípade dostanete aj pohon predných kolies, s pohonom 4x4 výkon poskočí na 220 koní. Nuž a rozhodne zaujímavejšou alternatívou je 2,5 litrový 6 valcový motor s výkonom 299 koní, čo je solídne už aj na takto robustné auto. Otázkou je cena, je to však dôkaz, že aj Touareg môže byť v podstate malým autom.

Zdroj foto: autoweek.com

Zdroj foto: autoweek.com

Zdroj foto: autoweek.com

Zdroj: autoweek.com

Zdroj foto: autoweek.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto je najväčšie SUV z dielne VW!