Škoda Octavia Sportline, naozaj športová?

Škoda Octavia je autom, ktoré je totálnym bestsellerom a ideálom dokonale praktického auta pre mnžstvo vodičov. Jej najnovšia štvrtá generácia je stále ešte mladá, nová, čerstná a neopozeraná. Lenže stále je to Octavia, auto, ktoré budete na cestách stretávať každý deň v poriadne vysokom počte. Ak chcete niečo trošku iné, Škoda pre vás pripravila čosi špeciálne. Škodu Octaviu Sportline.

Ešte nie RS, ale adrenalín zdvihne

Škoda Octavia je mimoriadne rozšíreným autom, ktoré má najrôznejšie spektrum vodičov. Mnoho z nich obľubuje aj športovú jazdu. Pre nich bolo stelesnením rýchlosti auto s magickým názvom Škoda Octavia RS. Pokiaľ človek nechce RS, alebo je pre neho nedostupné, alternatívou môže byť práve Škoda Octavia Sportline. O novinke infromoval portál autoexpress.co.uk.

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Najlepšie na verzií Sportline je to, že si ju môžete vybrať aj ako liftback, aj ako kombi. V čom je táto Octavia iná? Zajume hneď na prvý pohľad. Je agresívnejšia a výrazne športovejšia. Je tu nový predný spojler, upravená maska chladiča, zadný difúzor, chrómované doplnky. Na prvý pohľad zaujmú aj čierne komponenty, napríklad 17 palcové kolesá, za príplatok môžete mať aj 18 palcové alebo dokonca 19 palcové. Čo sa týka interiéru, na prvý pohľad zaujmú športové sedadlá, nový volant, vynovená prístrojová doska. Na prvý pohľad ide o naozaj podarené auto s nádychom športového ducha.

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Auto, ktoré má v mene slovo Sport však musí byť aj výkonné. Táto Octavia síce nebude najrýchlejším autom sveta, poteší však pestrá ponuka motorov. Ak milujete naftu, 2 litrový štvorvalec disponuje výkonom 115 koní, v silnejšej verzií 150 koní. Ak chcete plyn CNG, môžete počítať s výkonom 130 koní. Ak máte radi klasiku a benzín, 1,5 litrový motor produkuje výkon 150 koní, 2 litrový benzín už solídnych 190 koní. No a ak by ste radi plug-in hybrid, ten má výkon najvyšší, 204 koní. Nuž, Škoda prináša naozaj zaujímavý kúsok, ktorý síce nebude najrýchlejší na ceste, no dokáže poslúžiť a aj zabaviť.

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Zdroj: autoexpress.co.uk

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Škoda Octavia Sportline, naozaj športová?