BMW si myslí, že 8 Gran Coupe môže byť zberateľským kúskom

Automobilka BMW v Japonsku predstavila špeciálnu verziu svojho modelu 8 Gran Coupe. Celým názvom to je 8 Series Gran Coupe Collector’s Edition. Pritom táto séria nie je ohraničená počtom kusov, ale časovou dostupnosťou. A tiež geografickou. V Japonsku bude možné veľké štvordverové kupé objednať do konca júna.

Otázka je teda, čím bude táto verzia špeciálna. V prvom rade jej netreba osemvalec. Collector’s Edition bude mať základný radový šesťvalec schovávajúci sa za označením 840i. Vnútri aj vonku bude mať jemné chrómové detaily a obmedzený bude aj výber farieb.

Foto: BMW

Vo vzorkovníku špeciálnej série sa tak objaví modrá Tanzanite, sivá Dravite, červená Adventurine a čierna Azurite, ktorá je zo sekcie BMW Individual. Práve posledná z nich je jedinou príplatkovou farbou. Za ňu záujemca zaplatí 210-tisíc japonských jenov. V prepočte niečo viac ako 1 600 eur.


Foto: BMW

Vozidlo za 15,1-milióna jenov, čo je približne 116-tisíc eur, bude mať štandardne 20-palcové zliatinové disky s mnohými lúčmi. Interiérové fotky automobilka nezverejnila, ale na niektorých pohľadoch zvonka je vidno takmer bielu kožu Merino, strop čalúnený Alcantarou. Všetko záleží od konkrétnej konfigurácie vozidla. Snaha je o kontrast interiérovej a exteriérovej farby.


Foto: BMW

Motor ostáva nezmenený radový šesťvalec, ktorý poháňa zadnú nápravu. Z troch litrov objemu s dopingom prepĺňaním dosahuje výkon 245 kW (333 k). Krútiaci moment je pritom 500 Nm. Dá sa povedať, že tento základný benzínový motor aj pre veľké kupé úplne stačí, veď zrýchlenie na stovku zvláda za 5,4 sekundy.

Len pre porovnanie, základná cena 840i Gran Coupe na Slovensku je 95 800 eur a pri dovybavení na úroveň japonskej Collector’s Edition bude stáť približne rovnako.


Foto: BMW

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: BMW

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / BMW si myslí, že 8 Gran Coupe môže byť zberateľským kúskom