MINI JCW má tiež niekoľko inovácií, ktoré priniesol facelift

Po facelifte ostatných verzií MINI sa mohla vrcholná alternatíva John Cooper Works cítiť trochu vynechane, ale prišiel čas aj na ňu. Automobilka zakomponovala väčšinu z prvkov modernizácie aj pre najrýchlejší trojdverák s logom MINI. Podobných vylepšení sa dočkal aj kabriolet.

Zvonka je očividné použitie nových predných svetiel a mriežky chladiča so šesťuholníkovým tvarom otvorov. Predný nárazník má tiež väčšie otvory na prívod vzduchu k motoru, veď je čo chladiť. Celkovo predná časť pripomína práve tú vizáž, ktorú majú nové modely MINI aj s lemovaním značky, v tomto prípade čiernym. MINI zmenilo aj prvky na blatníkoch, ktoré sú špecifické pre verziu.


Foto: MINI

Exteriér netreba viac ladiť, ten už má aj detaily naozaj vyladené. Väčšia zmena sa stala v interiéri. Celý informačno-zábavný systém je vymenený a má krajší interface. MINI JCW bude mať prvýkrát aj prepojené Live Widgets, ktoré budú čerpať informácie z internetu a bude ich možné prepínať pohybom prsta po displeji. To, že sa zmenili mnohé povrchy a zlepšilo nepriame osvetlenie je potom len taký malý detail.


Foto: MINI

S motorom však nebolo nutné nič robiť. Pod kapotou malého auta je stále dvojlitrový prepĺňaný motor, ktorý má výkon 170 kW (231 k) a krútiaci moment 320 Nm. Na výber je s manuálom, ktorý zvládne zrýchliť na stovku za 6,3 sekundy, alebo osemstupňovým automatom, ktorý to zvládne za 6,1 sekundy.


Foto: MINI

Ale novinkou bude adaptívny podvozok, ktorý má dodatočný ventil na vyrovnanie tlakových maxím pri prejazde menších nerovností. Tento nový prvok má poskytnúť ideálne vyváženie medzi športovou jazdou a komfortom. Adaptívny podvozok je v balíku výbavy, ale môže byť aj samostatnou opciou.

Rovnaké vylepšenia ako dostal trojdverový hatchback sa dotknú aj rovnako veľkého kabrioletu. Ten tiež dostane novú prednú časť a detaily v interiéri. V ponuke budú obe verzie už onedlho.


Foto: MINI

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: MINI

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / MINI JCW má tiež niekoľko inovácií, ktoré priniesol facelift