Kia s výkonom 585 koní je na elektrinu!

Značka Kia sa na našich cestách čím ďalej, tým viac objavuje na našich cestách. Nedávna zmena loga len potvrdzuje stále vyššie ambície. Kia prináša aj automobily, ktoré by sme pred pár rokmi netipovali, že nesú logo Kia. Príkladom je napríklad taká Kia Stinger. Teraz automobilka prináša ďalšiu chuťovku, ktorá atakuje hranicu 600 koní!

Elektrická sila!

Reč je o novej Kií EV6. Portál caranddriver.com informoval o zaujímavej novinke, ktorá svojimi parametrami môže smelo konkurovať aj tým najostrejším superšportom. Novinka pôsobí kompaktne, napriek tomu meria 4,7 metra. Do predaja sa dostane v niekoľkých výkonnostných verziách. Už základ s výkonom 170 koní bude mnohým bohato postačovať. Hlavne vďaka dynamike, na 100 km/h sa dostane za 6,2 sekundy. Ešte pred pár desiatkami rokov by šlo o jedno z najlepšie zrýchľujúcich áut vôbec. Ak by to bolo málo, silnejšia verzia s výkonom 325 koní je pre všetkých viac než dosť. 100 km/h dosiahne za 5,2 sekundy, čo viac si priať. Ešte viac? Nech sa páči.

Zdroj foto: caranddriver.com

Vrcholom bude Kia EV6 GT. Dvojica elektromotorov disponuje šialeným výkonom 585 koní. Presne tak, stále hovoríme o automobilke Kia. Vďaka tomu nie je problémom hranica 100 km/h len za 3,5 sekundy! Maximálka činí 260 km/h, to sú parametre, s ktorými zamútite vodu aj na hocakom okruhu. V takom prípade vás však začne zaujímať dojazd. Ten papierový je na úrovni 405 km, čo neznie zle. Musíte však jazdiť extrémne opatrne a obozretne. Batéria ale disponuje kapacitou len ľahko cez 77 kWh, čo je po prepočte akoby ste mali nádrž s objemom 20 litrov paliva. Nuž a viete si predstaviť, ako rýchlo pri ostrej jazde s autom s takmer 600 koňmi týchto 20 litrov vysajete. V praxi a jazde na maximum dáte na jedno nabitie možno tak 100 km.

Zdroj foto: caranddriver.com

Čo sa týka výbavy, nájdete tu všetko potrebné. Interiéru dominuje dvojica 12 palcových obrazoviek, jedna klasicky v strede, ďalšia je moderným prístrojovým štítom. 14 reproduktorov poteší každého audiofila, 520 litrový batožinový priestor boduje aj z praktického hľadiska. Až na ten dojazd pôsobí nová Kia EV6 viac než dobre. Cena je ešte vo hviezdach, určite to však nebude nič lacné. Uvidíme, ako budú na novinku reagovať kupcovia. Predsa len, Kia bola vo svojich počiatkoch vnímaná ako cenovo dostupná značka, modelom EV6 však mieri do celkom iného segmentu.

Zdroj foto: caranddriver.com

Zdroj foto: caranddriver.com

Zdroj: caranddriver.com

Zdroj foto: caranddriver.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Kia s výkonom 585 koní je na elektrinu!