Čínske auto za cenu polovice Dacie!

Mnoho ľudí hľadá cenovo dostupné auto, ktoré bude slúžiť niekoľko rokov. Vtedy je tu dilema, či kúpiť jazdenku, alebo celkom nové auto jedného z lacnejších výrobcov. V druhom prípade je pre mnohých jasnou voľbou Dacia, konkrténe model Sandero. V zahraničí však môžete získať auto za ešte lepšie peniaze a dokonca s elektrickým pohonom!

Čína, krajina neobmedzených možností!

Čína je krajinou, ktorá v posledných rokoch napreduje extrémnym tempom. Týka sa to aj oblasti automobilvého priemyslu. Vyrába autá za ceny, ktoré sú u nás z ríše snov. Iste, nájdu sa tu aj drahšie kúsky, tie však disponujú výbavou, akú u nás nájdete takmer len u prémiových automobiliek. Portál theverge.com infomoval o úspechu elektromobilu Hongguang Mini EV.

Zdroj foto: chinapev.com

Tento maličký elektromobil je približne rovnako veľký, ako Smart, no odvezie až 4 pasažierov. S dĺžkou 2,917 metra patrí k miniatúrnym autách vhodným aj do najrušnejších a najužších uličiek čínskych veľkomiest. Odvezie 4 pasažierov, no treba počítať s tým, že si už príliš veľa batožiny so sebou nebudú môcť vziať. Naopak dvojica cestujúcich má po sklopení zadných sedadiel kufor s objemom 740 litrov, čo pohodlne postačí naozaj každému. Čo sa týka výkonu, naličký elektromobil disponuje 27 koníkmi, čo v dnešnej dobe vyvolá asi len úsmev na tvári. Maximálka 100 km/h je však dostatočná. Treba si uvedomiť určenie automobilu, ktorý bude dominovať hlavne v mestách a tým pádom je maximálka viac než dostatočná. Dojazd? 200 km, čo na použitie v meste bohato postačuje.

Zdroj foto: chinapev.com

Hongguang Mini EV zožal v Číne extrémny úspech. V roku 2020 šlo o najpredávanejší elektromobil v Číne! Presne tak, tento dorbček predbehol aj taký pojem ako napríklad Tesla. Hlavným dôvodom úspechu bola cena. Tá je po prepočte okolo 3 700 €! Presne tak, nový elektromobil za 3 700 €! Ceny elektromobilov u nás sa hýbu niekde úplne inde a ani hocaké dotácie nemajú šancu uspieť voči takejto cene. Je to menej ako polovica ceny najlacnejšej Dacie! Nuž vysoké predaje sú dôkazom, že ak dáme ľuďom dobre využiteľný a cenovo dostupný elektromobil, jednoznačne bude žať úspech.

Zdroj foto: chinapev.com

Zdroj: theverge.com

Zdroj foto: chinapev.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Čínske auto za cenu polovice Dacie!