Vylepšenie Golfu za 9 800 € z neho spraví superšport!

VW Golf je celosvetovo jedným z najpopulárnejších áut na svete. Nájdete ho na cestách takmer všade. Minimálne čo sa týka Európy, pravdepodobne nenájdete krajinu, v ktorej by nebol. Je až zarážajúce, ako dokáže tak tuctové auto pôsobiť aj na milovníkov rýchlosti. Golf ako auto pre masy dokáže osloviť aj skutočných fajnšmekrov. Aj preto sa na trh už dlhé roky dostávajú športové verzie tohto populárneho auta. Niekedy ani tie nestačia a ktosi chce ešte viac.

Zo skvelého auta dokonalé

VW Golf je autom, ktoré jedna skupina ľudí miluje, druhá nenávidí. Niekto na neho nedá dopustiť, niekto iný ho považuje za najtuctovejšie a najnudnejšie auto v celom vesmíre. Tak či onak, každý musí uznať kvality, ktoré VW Golf jednoznačne má. Je to auto, ktoré sa skvelo a predvídateľne šoféruje, dobre tlmí, dobre drží na ceste. Jazdecky ide a auto vyladené do najmenšieho detailu. Portál techzle.com informoval o možnosti si svoj Golf ešte viac vylepšiť.

Zdroj: techzle.com

V prvom rade sklameme mnohých majiteľov bežných Golfov. Úprava sa týka výlučne najnovšieho Golfu R, ktorý mnoho ľudí doma v garáži nemá. 2 litrový 4 valcový motor disponuje výkonom extrémne solídnych 320 koní. Vďaka nim dosiahne hranicu 100 km/h za 4,7 sekundy, maximálka činí 270 km/h. Už beztak je to viac než dostatočný výkon. Nemecká spoločnosť HGP je známym úpravcom automobilov. Zameriava sa hlavne na výkon, ktorý je pre milovníkov rýchlosti najpodstatnejší. Špecialisti dopriali tomuto Golfu kompletne nový software, je tu nové sanie, úpravou prešlo aj turbo, nový vzduchový filter, rýchlejšie radenie automatickej prevodovky. Sú to skrátka naozaj komplexné úpravy, no žiadne extrémne. Pod kapotou je totiž stále ten istý 2 litrový 4 valcový motor. No a výkon? 444 koní! Navýšenie o 124 koní, naozaj pôsobivé. Zrýchlenie z 0-100 km/h tak trvá jemne menej ako 4 sekundy, čo je parameter takmer na úrovni najlepších superšportov. Maximálka? Tá potvrdená nebola, ale bude cez 300 km/h. Z už aj tak veľmi dobrého auta získate športiak, v ktorom podkúrite hoc aj legendárnemu BMW M3. Cena tejto úpravy je 9 800 €, čo je síce cena niektorého z najlacnejších áut na trhu, avšak s prihliadnutím na výkon extra nejde o až tak prestrelenú čiastku. Dali by ste si VW Golf R, ktorý je už v základe excelentným autom ešte vylepšiť?

Zdroj: techzle.com

Zdroj: techzle.com

Zdroj: techzle.com

Zdroj foto: techzle.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Vylepšenie Golfu za 9 800 € z neho spraví superšport!